• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt! Šok za Novaka, Neće moći da brani omiljenu titulu? Na Australijan openu ipak igraju samo vakcinisani!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Direktor turnira saopštio da se to ne dovodi u pitanje, a sada se čeka reakcija velikog broja tenisera.

 na australijan openu mogu igrati samo vakcinisani Izvor: Profimedia

Novak Đoković trenutno je fokusiran na dešavanja u Torinu gdje pokušava da stigne do šeste titule na Završnom mastersu, ali bi mogle da ga uznemire vijesti sa drugog kraja planete. Direktor Australijan opena Krejg Tili izašao je u javnost tokom noći i saopštio da će samo vakcinisani teniseri moći da učestvuju na prvom grend slemu sezone!

Iako je u prethodnom periodu bilo različitih najava iz Australije, Tili tvrdi da je i teniserima ovaj stav jasan od samog početka.

Možda će vas zanimati

"Da biste došli u državu Viktorija i učestvovali na Australijan openu morate da budete vakcinisani. To je odavno predočeno teniserima. Svi moraju da budu vakcinisani, i igrači i cjelokupno osoblje", istakao je Tili tokom razgovora za lokalnu televiziju.

Podsjećamo, ranije je bilo priče da će teniseri morati da prime dvije doze vakcine kako bi igrali, ali su zatim počele da se prepričavaju razne verzije o tome. U jednoj od njih turnir bi se pomjerio u Sidnej gdje su pravila manje stroga, a u drugoj bi teniseri bili izuzeti od pravila koje važi samo za domaće sportiste. Čak je bilo i priča da vakcinacija ipak neće biti obavezna za dolazak u Melburn.

"Voljeli bismo da imamo Novaka ovdje na turniru. Nadam se da će doći", dodao je Krejg Tili.

Izvor: Profimedia

Novak je ranije isticao da je vakcinacija izbor svakog pojedinca, kao i da na tu temu neće davati više izjava, dok ne bude zvaničnog saopštenja turnira. Njegov stav podržale su neke kolege, prije svih Danil Medvedev, a na iznenađenje mnogih i Nik Kirjos, koji je zbog srpskog tenisera promijenio mišljenje o ovoj temi.

Ipak, postoji i grupa ljudi koja vjeruje da je Novak primio obje doze vakcine tokom ove godine, kako bi bio spreman za prvi grend slem u 2022. godine. Za sada to nećemo saznati, ali će u narednim danima biti mnogo bure oko ove odluke...

Zvanično, pripreme za Australijan open počele su danas, pa je to bio povod da televizije u Australiji popričaju sa prvim čovjekom turnira koji je Đoković osvojio devet puta. Eventualni deseti pehar donio bi mu rušenje rekorda, jer bi time nadmašio učinak Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji imaju po 20 titula sa najvećih turnira.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ko sa sigurnošću može tvrditi da nije vakcinisan

Jaaa

Primiće on 6 samo da ih prestigne

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC