• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odustaje od Australije? Teniser šokirao izjavom: Đoković spasio Srbiju u posljednji čas, ali imamo šansu ako...

Autor Dragan Šutvić

Već 1. januara 2022. startuje ATP kup, a ukoliko se najbolji teniser svijeta tamo ne pojavi, jedna ekipa će se posebno obradovati.

 đoković odustaje od atp kupa  Izvor: Profimedia/Dovgan/UK Sports Pics/SIPA/2001071237

Još devet dana je ostalo do početka 2022. godine, a to znači da je isto toliko vremena preostalo i do starta ATP kupa u Sidneju.

Na tom turniru u Australiji bi trebalo da nastupi i Novak Đoković kao vođa Srbije, u sklopu priprema za Australijan open, a sve nakon velikih dilema da li je najbolji teniser vakcinisan i da li će moći da otputuje u tu zemlju. A sada znamo da bi Srbija mogla i da odustane od ATP kupa!

Možda će vas zanimati

Takav scenario nije isključen, tvrdi malo poznati bugarski teniser. Dimitar Kuzmanov je 187. igrač svijeta, ali se nada nastupu na ATP kupu, koji će sigurno dogoditi ukoliko Đoković odustane od tog turnira.

On je za portal "Tenis kafe" otkrio na koji način se Đoković prijavio za ATP kup, čime je praktično "ugurao" Srbiju u žrijeb ispred Bugarske.

"Mi smo prve rezerve za ATP kup. Imamo šansu da zaigramo tamo ako budemo imali sreće. Provjerili smo, prema pravilima ATP-a nećemo biti kažnjeni ako odustanemo od drugih turnira da bismo nastupili na ATP kupu", počeo je Kuzmanov.

Ekipe na ATP kupu se rangiraju spram svog najbolje rangiranog igrača, pa je tako Srbiji bilo zagarantovano prvo mjesto u žrijebu ukoliko se Đoković prijavi. A malo je nedostajalo da do toga ne dođe.

Izvor: Profimedia

Sada Bugari kao prve rezerve čekaju da vide hoće li jedna od ekipa odustati i otvoriti mjesto za njihovo učešće.

"Cicipas je imao operaciju zgloba ruke prije nekoliko nedjelja, a Novak Đoković se prijavio bukvalno u posljednjem trenutku prije nego što je istekao rok za prijave. I to nas je sklonilo sa liste učesnika. Imamo odličnu šansu da nastupimo ukoliko jedna od tih ekipa, Grčka ili Srbija, ne bude igrala", rekao je Kuzmanov.

Iako su Đoković i Srbija prijavljeni za ATP kup, i dalje je moguće da srpska selekcija ne zaigra u Sidneju, upravo ukoliko bi Novak riješio da ne dođe u Australiju. Njegov status po pitanju vakcinacije je i dalje nepoznat, pa se zato Kuzmanov očito nada da će ekipa predvođena Grigorom Dimitrovom upasti u takmičenje kao zamjena za Srbiju.

Naravno, nade Bugara važe i za odustajanje bilo kog prvog reketa od 16 učesnika, ali očito Kuzmanov vjeruje da bi baš Đoković (ili Cicipas) mogao da preskoči ATP kup...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC