• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Desna strana nam je prazna, nemamo nijednog ljevaka": Mirko Herceg o šansama "zmajeva" protiv Španije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Rekao bih da bi bilo veliko čudo kad bismo iznenadili Špance, pogotovo u uslovima u kojima se nalazimo", rekao je bek mađarskog Čurga aludirajući na situaciju sa korona virusom u reprezentaciji BiH.

 Rukomet (EURO 2022): Mirko Herceg pred BiH - Španija Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Herceg, koji je prošlog ljeta iz mađarskog Đonđoša prešao u konkurentski Čurgo, svjestan je da bi moralo da se desi veliko čudo pa da "zmajevi" uspiju da iznenade favorizovane Špance na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Ivice Obrvana su nakon ubjedljivih poraza od Švedske i Češke izgubili sve šanse za prolazak u narednu fazu šampionata Evrope koji se održava u Slovačkoj i Mađarskoj.

Na utakmici sa Česima, zaigrao je i lijevi bek Herceg, koji je prvi meč sa Šveđanima propustio zbog pozitivnog testa na korona virusa.

"Po dolasku ovdje u Slovačku, dobio sam temperaturu, borba je bila tri dana i bukvalno sam iz kreveta igrao utakmicu protiv Češke. U početku je bilo dosta teško, dok nije 'probilo', pa je kasnije bolje izgledalo. Međutim, loše smo krenuli, i loše završili. Mislim da smo puno bolje igrali nego što to pokazuje rezultat na kraju. Razlika protiv Češke je prevelika, ali šta je tu je, idemo dalje", rekao je Herceg.

On je iznio i svoja očekivanja o trećem susretu BiH protiv Španije, koja je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 18 časova.

"Imamo još tu jednu utakmicu za odraditi i pokazati se u najboljem svjetlu. Kad nemate šta izgubiti, mislim da je protivnik tada najopasniji. Rekao bih da bi bilo veliko čudo kad bismo iznenadili Špance, pogotovo u uslovima u kojima se nalazimo. Kompletna desna strana je prazna, odnosno nemamo nijednog ljevaka u ekipi što predstavlja veliki problem".

Ipak, Herceg je izrazio nadu da barem više neće biti zaraženih kovidom-19 na posljednjoj utakmici u Bratislavi.

"Danas smo odradili testiranje i nadam se da više niko neće pozitivan, ali nikad se ne zna. Čekamo rezultate pa ćemo vidjeti sutra u kojem ćemo sastavu biti protiv Španaca", zaključio je rukometaš, koji je ponikao u Izviđaču iz Ljubuškog.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC