• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ime "Borac" nas tjera na trofeje! Ljubišić i Draganić jednoglasni: Ovako dobru polusezonu niko nije očekivao!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučani su skoro perfektno odradili proljećnu polusezonu.

 rk borac ljubišić draganić Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Iza Rukometnog kluba Borac m:tel je sjajna polusezona.

Crveno-plavi su pod komandom Mirka Mikića, koji se u ljetnoj pauzi vratio na klupu zamijenivši Veselina Vujovića, na 14 utakmica upisali 12 pobjeda i dva remija, te sigurnim korakom idu ka osvajanju titule, koju žele da vrate u svoju Trofejnu salu.

Možda će vas zanimati

"Krenuli smo skromno, sa podmlađivanjem ekipe, gdje je oko 70 posto igrača iz naše škole, uz dva-tri stariji igrača. Počeli smo ne bez ambicija, ali ovakav rezultat zaista niko nije očekivao. Znali smo da možemo da se borimo za titulu jer jednostavno i ime Borca tako nalaže, ali da ćemo biti bez poraza, zaista se niko nije nadao. Svi smo prezadovoljni, što je najbitnije", rekao je sportski direktor kluba i bivši golman Bojan Ljubišić gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske.

Za ovaj uspjeh, ističe popularni Hans, podjednako su zaslužne sve klupske strukture.

"Zaslužni su svi, od predsjednika do ostalih članova Upravnog odbora, pa do igrača, stručnog štaba. Svi smo jedan tim i svi radimo da budemo uspješni, dobri i mislim da idemo pravim putem."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekipa se od 10. januara sprema za nastavak sezone, a najvažnije je u ovom trenutku da su svi zdravi.

"Kad je pripremni period, ima sitnijih povreda, međutim to je sve prolazno, neka dva-tri dana. Za sada rade svi i nadamo se da neće biti nekih ozbiljnijih i većih povreda."

Ambicije su, podsjeća Ljubišić, svakako najviše u oba takmičenja na nivou BiH.

"Samo ime Rukometnog kluba Borac vas tjera na sve trofeje. Sad smo sigurno prvim dijelom sezone pokazali da imamo ambiciju da idemo na sami vrh i sigurno je da ćemo se potruditi da, osim u prvenstvu, idemo do kraja i u Kupu BiH i da osvojimo duplu krunu."

Premijer liga BiH je, dodaje bivši čuvar mreže crveno-plavih, prilično ujednačena u ovoj sezoni.

"Svako svakoga može da dobije. Mi smo sad u toj situaciji da nemamo poraza, ali zaista je prvenstvo ove godine izjednačenno, nije nikad tako bilo. Prema svakoj ekipi gajimo dozu respekta, ali ne želim da razmišljam preko toga. Ima dobrih ekipa, ali idemo iz utakmice u utakmicu, gledamo ko je naredni protivnik. Tako se ponašamo od početka i tako ćemo se ponašati do kraja", zaključio je Ljubišić, ističući mladost kao najjače oružje ekipe.

"Ogroman je procenat igrača iz naše škole, što je jako bitno. Od malena su u Borcu, znaju veličinu kluba, tako da je ta njihova mladost, želja za uspjehom ono što nas vodi sve vrijeme."

Izvor: Promo/RK Gračanica

Borac m:tel je ove zime imao tri predstavnika na prvenstvu Evrope u Slovačkoj i Mađarskoj, a jedan od njih je lijevo krilo Vlado Draganić.

"Zaista jedno nevjerovatno iskustvo... Prije svega, velika je stvar naći se na jednom tako velikom takmičenju. Godinama pratite ta evropska i svjetska prvenstva, imate priliku samo preko TV-a da gledate te igrače i odjednom ste vi tamo, igrate protiv njih, i sigurno je da za sve nas to mnogo znači. To je samo pokazatelj dobrog rada u klubu i dobre sezone i to je došlo kao svojevrsna nagrada za sve nas, a sigurno je i motiv za dalji rad u nastavku sezone", navodi Draganić.

Malo ko se nadao, kaže jedan od lidera banjalučkog premijerligaša, da će se polusezona završiti bez poraza.

"Međutim, vrijedno smo radili od prvog dana priprema, od prvog treninga. Dali smo svi svoj maksimum, kako mi igrači na treninzima, tako i stručni štab i cijela uprava i taj uspjeh koji smo ostvarili je pokazatelj dobrog rada svih nas. Ušli smo rasterećeno u sezonu, nije stavljen nikakav pritisak pred nas, pred te mlade igrače i sigurno da je to jedan plus. Kada rasterećenije uđete u sve to, dajete više od sebe i igrate slobodnije. Ovo nam sigurno jeste motiv, ali svi znamo da je teško ostati bez poraza. Međutim, mi ćemo se sigurno truditi da tako bude, ali nije imperativ, najvažnija je dobra igra prije svega."

Prvenstvo će se nastaviti krajem februara, a Borac m:tel ima osam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, Slobodu i Vogošću.

"Na polovini smo priprema, poprilično smo spremni, imamo još par kontrolnih utakmica da ispravimo neke stvari na kojima treba da radimo. Neke želimo da poboljšamo, ali je najbitnije da u nastavak takmičenja uđemo zdravi", zaključio je Draganić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC