• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz na debiju selektora Čoline: Maljos mrežu "zmajeva" pogodio 13 puta - BiH iz Grčke ide s minusom od sedam golova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prvom meču predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometaši Bih doživjeli poraz u Grčkoj 24:17. Revanš u subotu u Tuzli.

 grčka bih 24:17 predbaraž za svjetsko prvenstvo u rukometu Izvor: EHF

Haralampos Maljos potpuno je uništio BiH u prvom meču predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Grčki bek, koji je uoči večerašnje utakmice pričao za naš portal, postigao je čak 13 golova u trijumfu svog tima 24:17 (10:8).

Možda će vas zanimati

Novi selektor "zmajeva" Toni Čolina tako je debitovao porazom u Halkidi, a revanš meč, koji je na programu u tuzlanskoj dvorani Mejdan, u subotu, 19. marta od 20 časova, reprezentacija BiH će dočekati sa popriličnim zaostatkom.

Poveli su domaći, ali za 12 minuta Grci su postigli samo jedan gol. Benjamin Burić bio je odličan u uvodnim minutima meča, ali i kompletna odbrana BiH, koja je preokrenula na 3:1, ali su nakon "praznog hoda" reprezentativci Grčke uspjeli da se vrate i izjednače na 3:3.

U 17. minutu su poveli 5:4, a u narednom napadu Grci prvi put stižu do dva gola razlike. Nije pomogao ni tajm-aut debitanta na klupi "zmajeva" Tonija Čoline, pa su domaći postigli još jedan gol nakon kontranapada kojem je prethodila izgubljena lopta.

Dino Hamidović uspio je da konačno da prekine seriju Grka, a BiH je bez gola bila skoro sedam minuta.

U drugom dijelu prvog poluvremena praktično se igralo gol za gol. Grčki tim uspio je da zadrži vođstvo, te na poluvrijeme ode s prednošću 10:8.

Sa dva igrača manje, ali jednim rukometašem umjesto golmana, Građan je uspio da pogodi u trenucima kada su Grci krenuli furiozno i došli do tri gola razlike.

Grci su u 36. minutu stigli do "plus četiri" (14:10), a onda je proradio Borčev tandem Luka Perić-Marko Lukić, koji je postigao dva od tri gola u nizu za BiH i smanjio na 14:13.

Ipak, domaći su zatim zagirali mnogo bolje, krenula je njihova ključna serija i povratka za "zmajeve" više nije bilo. Istu prednost od četiri gola grčki tim imao je u 43. minutu. Briljirao je Maljos, koji je u tim trenucima od 17 grčkih dao čak 11 (od čega tri iz sedmerca).

Pad u igri "zmajeva" viđen je sredinom drugog dijela. Pet golova prednosti za domaće (18:13, pa 19:14) stiglo je u 46. minutu, zatim šest (20:14) deset minuta prije kraja, a onda i maksimalnih sedam minut prije kraja.

Uspjeli su Grci ovu prednost zadržati, te u Tuzlu donose solidnu zalihu.

Maljos je na kraju od 20 šuteva imao čak 13 uspješnih, dok je četiri gola dodao Hristodulos Milonas. U taboru BiH najefkiasniji su sa po četiri gola bili Stjepan Jozinović i Elmir Građan.

Svoje veče imao je grčki golman Petros Bukovinas, koji je sakupio 17 odbrana, dok je Benjamin Burić meč završio sa 14 uspješnih intervencija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC