• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet bez Dejana Malinovića! Ali, selektor BiH Toni Čolina vjeruje: Da dokažu i sebi i drugima da mogu stići Grčku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Siguran sam da će momci izgorjeti u pozitivnom smislu da dokažu i sebi i navijačima da mogu stići zaostatak", kaže Toni Čolina pred revanš protiv Grčke, koja je u prvom duelu slavila sa "plus sedam".

 Toni Čolina optimista pred revanš BiH - Grčka Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u revanš susretu predbaraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u subotu će u dvorani "Mejdan" u Tuzli dočekati Grčku od koje je u prvom susretu poražena, rezultatom 17:24.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Čolina govorio je na današnjoj press konferenciji u Tuzli i bio je optimističan pred novi susret sa Grcima.

"Odmah nakon utakmice smo probali podići momke, svi znamo i svi smo imali očekivanja, ali nemamo vremena da puno tugujemo i da se osvrćemo. Siguran sam da će momci izgorjeti u pozitivnom smislu i da dokažu i sebi i navijačima da mogu stići zaostatak. Utakmica se igra 60 minuta, dole je bilo prvo poluvrijeme, nismo se snašli, prilike u napadu nismo realizovali i očekujem da ćemo biti puno skoncentrisaniji sutra", rekao je Čolina, a prenijela agencija "Anadolija".

Nevolje reprezentaciji Bosne i Hercegovine u prvom susretu zadavali su Haralampos Maljos koji je postigao 13 golova i golman Petros Bukovinas.

"Pa kao što ste vidjeli grčki golman je, kao i naš Benjamin (Burić, op.a.), bio izuzetno raspoložen. Mi smo dolazili u prilike za šut, a u nekim situacijama kada smo imali igrača više bili smo malo konfuzni. Mi ćemo obratiti pažnju na taj segment igre. Momci, Jozinović, Davidović, Vegar, Herceg i Hamidović odradili su tri treninga zajedno. Bilo bi pravo čudo da smo bili uigrani. To bi bila naša želja, to je njihova želja, ali nekada ne ide kako ste zamislili. Nadam se da je taj kamen pao i opterećenje i da će momci u punom 'Mejdanu' igrati puno rasterećenije i uz podršku naših navijača jer međusobnu podršku i našu podršku sigurno imaju", smatra Čolina.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon Evropskog prvenstva je u fazi igračke transformacije, ali selektora Tonija Čolinu prati i niz otkaza igrača koji su dobili pozive. Iako se vjerovalo da će Dejan Malinović biti spreman za utakmicu u "Mejdanu", prema riječima selektora Čoline, to nije moguće.

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Malinović na žalost ne može igrati, ima probleme sa šakom. Mislili smo da će nam terapija pomoći, ali nismo uspjeli", zaključio je Čolina.

Organizacija utakmice ide predviđenom dinamikom. Predsjednik RK Tuzlanskog kantona Alija Hasić je istakao da je u prodaju pušteno 2.500 ulaznica i da očekuje da će sve ulaznice biti prodate.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Grčka igra se u subotu sa početkom u 20 sati.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC