• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova izjava šokirala novinare - Volim i kad izgubim veliki meč! Đoković spominjao i penziju, pa objasnio sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je pobijedio Miomira Kecmanovića, pa je na konferenciji za medije dao neke zanimljive izjave.

 novak đoković voli i kad izgubi veliki meč Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković nastavlja put ka tituli na Serbia openu. Poslije dva maratonska meča je ostvario dvije velike pobjede. Prvo protiv Lasla Đerea, pa onda i protiv Miomira Kecmanovića, dovoljno za polufinale takmičenja koje se igra u Beogradu.

Po završetku meča sa Kecmanovićem je Novak prvo dao izjavu na terenu, pa je onda odgovarao na pitanja medija i na konferenciji za štampu. Dao je neke dosta zanimljive izjave, poput rečenice da voli i kada izgubi meč.

Možda će vas zanimati

Prvi reket planete je pričao o raznim temama, kako o samoj karijeri, tako i o stvarima koje su direktno u vezi sa njegovim kratkoročnim i dugoročnim planovima i ciljevima.

"Nije svaki dio karijere isti, postoje razlike u načinu pripreme za određene stvari. Moj život i moje tijelo su se promijenili, moram da razumijem te promjene, biologiju stvari i da napravim strategiju, organizaciju i plan sa timom koji mi pomaže da budem u zenitu u pravo vrijeme i da se takmičim sa mladim igračima. Za mene je godina samo broj, osjećam se mlađe od 35 godina. Poslije toliko godina igranja ima određen stepen adaptacije koji mora da postoji sa rasporedom. Nisam u mogućnosti, a i ne želim da igram na svim turnirima. Moram strateški da se pripremim za određene turnire, sada je to Rolan Garos. Mentalitet mi je takav da želim da pobjeđujem što više. Kada ne igraš mnogo mečeva, osjećam se čudno, takve situacije nisam imao u prošlosti", počeo je Đoković.

Nastavio je u istom dahu.

"Tokom karijere sam imao sreće, uvijek sam i na rang listi išao unaprijed, osim tokom perioda kada sam imao povredu lakta. Uvijek sam bio u samom vrhu. Očekivanja su velika, svi žele da vidite da pobjeđujete stalno, a to je nemoguće. Morate da prihvatite da ćete gubiti neke mečeve, da će nekad biti potrebno više vremena. Zavisi od podloge, dijela godine, kako se osjećaš, šta se dešava i u privatnom životu. Toliko stvari može da utiče na ishod. Disciplina mora uvijek da postoji, kao i privrženost i posvećenost. Bez te dvije stvari ne postoji ni disciplina. Tu je i motiv, razlog zbog kog igraš, ja to izvlačim kroz ljubav prema igri, jer me niko ne tjera da igram."

Onda je uslijedio dio koji je iznenadio novinare, spominjao je i kraj karijere.

"Uradio sam dosta u karijeri da mogu danas da se penzioišem, ali imam motiv, hoću još da igram. Imam unikatnu priliku da igram u Beogradu i volim da se takmičim. Koliko god čudno da zvuči, volim i osjećaj kada izgubim veliki meč. Zašto? Jer to znači da mi je stalo da pobjeđujem i da se takmičim sa najboljima. Što se kvaliteta tenisa tiče, moram da vjerujem u proces, stvari se menjaju, zadovoljan sam kako mi se karijera razvija."

Na mečevima sa dvojicom srpskih igrača je publika više navijala za Novaka, ali su i Laslo i Miomir dobijali podršku. Novak je otkrio da voli da pomogne i njima dvojici, ali i ostalim srpskim predstavnicima.

"Nisam ja uticao na podršku publike, prije svega su oni to uticali svojim rezultatima, karakterom, zaslužili su podršku, doček kakav su imali. Želim im sve najbolje. Njih sve gledam kao najbliže. Često se viđamo, provodimo mnogo vremena na turnirima, trudio sam se uvijek da budem na raspolaganju našim teniserima i teniserkama, kakav god savjet da je nepohodan, na terenu ili van njega. Stalno im pominjem da sam tu, kada osjete da znaju da su im vrata otvorena. Na terenu je druga priča. Čudan je osjećaj, ali smo na terenu rivali, to je profesionalizam. Svi želimo da pobijedimo. Poštovanje, uvažavanje ne izostaje to se vidjelo na terenu. Volim obojicu, drugari smo, sjajni su momci, napreduju i drago mi je zbog njih. Igraju fantastično, posebno Kecmanović koji pokazuje potencijal za odlazak na svjetski vrh. Pokazao je da je na pravom putu."

Pitali su ga mediji i da li ova dva meča mogu da se porede sa duelima protiv Cicipasa i Musetija na Rolan Garosu.

"Može da se poredi sa tim mečevima, neki subjektivni osjećaj, na grend slemu je drugačija situacija. Bio sam na rubu poraza u oba meča. Situacija je bila nezavidna, uspio sam da pobijedim i to mi se dešavalo često u karijeri, mada sam i gubio često takve mečeve. Ne postoji garancija. Iskustvo, vjera u sebe, uglavnom bude pozitivna."

Đoković će imati dan odmora, pa će u polufinalu u subotu igrati protiv boljeg iz duela Karen Hačanov-Tijago Monteiro.

"Bilo je dosta naporno prethodnih dana, drago mi je da imam dan odmora. Ljevoruki teniseri su uvijek nezgodni, rijetko se trenira sa njima, potpuno je drugačiji taktički pristup. Monteiro u ovim uslovima dobro igra, prošao je kroz kvalifikacije, Hačanov je već ustaljen među najboljih 20 na svijetu. Visok, snažan igrač, agresivan je. Izgubio sam u finalu Bersija prije nekoliko godina kada je imao najbolju sezonu. Imao je oscilacije, trenirali smo prije par dana, dosta je čvrst, dobro se osjeća. Već je iskusan igrač, ima prodoran servis, voli da stoji blizu linije, znam šta mi je činiti. Neću da otkrivam tajne taktike, bolje poznajem Karena. Uzdam se u podršku sa tribina i nadam se novom trijumfu."

Na kraju je priznao da mu mnogo znači plasman u polufinale.

"Dvije pobjede koje sam ostvario su veoma značajne za moju formu, osjećaj na terenu kako igrački tako i fizički. Nije mogao da se desi bolji scenario za mene. Dug meč protiv Lasla, nekoliko poena od poraza, tri i po sata, pa sa Miomirom dva i po sata, momci su u formi. Trebalo mi je ovako nešto. Tražim svoju formu, igru, nije to još onako kako treba i kako će da bude. Svakim danom je bolje i tako i treba da bude", zaključio je Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC