• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sjećate se kad su suspendovali Amerikance?": Legenda se pobunila i nametnula pitanje - 49 godina se bori za to!

Autor Haris Krhalić

Jedna od najvećih teniserki u istoriji ovog puta stoji na strani svojih mlađih kolega i koleginica iz Rusije i Bjelorusije.

 Bili Džin King od odluci Vimbldona Izvor: Profimedia

Skandalozna odluka Vimbldona i dalje nailazi na brojne komentare. U zaštitu ruskih i bjeloruskih sportista staje sve više poznatih teniskih imena, a među njima se našla i Bili Džin King. Nekadašnja teniserka smatra da je odluka o suspenziji sa trećeg grend slema pogrešna.

Takođe, jedan korisnik "reddita" iskoristio je njenu izjavu da postavi pitanje i otvori jednu potpuno novu temu - da li se sjećate kada su američki teniseri suspendovani zbog napada SAD na Irak?

Naravno, takva kazna nikada nije postojala, a američki teniseri su bez ikakvih problema igrali turnire dok je njihova država vodila ratove širom svijeta... Od njih se čak nije zahtijevalo ni da osuđuju državnu politiku SAD, odriču se novčane nagrade ili na teniskim turnirima igraju bez isticanja zastave svoje zemlje, sa čim se trenutno suočavaju sportisti iz Rusije i Belorusije.

Jedna od najvećih teniserki svih vremena prethodnih dana podigla je glas protiv odluke da se sportistima iz dvije zemlje zabrani učešće na turniru.

"Odluka LTA i AELTC-a u vezi sa ruskim i bjeloruskim igračima na ovogodišnjem turniru bila je težak i složen poduhvat i cijenim izazove i pritiske sa kojima se suočavaju. Jedan od vodećih principa osnivanja WTA bio je da bi svaka devojka na svijetu, ako je dovoljno dobra, imala gdje da se takmiči. Ja sam stajala iza toga 1973. i stojim iza toga i danas", napisala je King.

Ona je dodala da ne može da podrži ovakvu odluku.

"Ne mogu podržati zabranu pojedinačnih sportista na bilo kojem turniru, samo zbog njihove nacionalnosti. Tenis je jači kada smo zajedno, a naša stalna podrška inicijativi 'Tennis Plais for Peace', koja pruža značajnu finansijsku podršku i resurse Ukrajini, treba da bude naš fokus", zaključila je šampionka na 12 grend slemova u singlu, 16 u dublu i 11 u miks konkurenciji.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC