• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća li se olimpijski duh u Sarajevo? Kantonalna Vlada podržava sanaciju bob-staze za ZOI 2030, čeka se Barselona

Autor Dragan Šutvić

Sarajevo bi moglo da bude organizator Igara, ukoliko Barselona u zvaničnoj aplikaciji delegira glavni grad BiH kao jednu od lokacija.

 vlada kantona sarajevo podržava sanaciju bob staze na trebeviću  Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Vlada Kantona Sarajevo spremna je da obezbijedi preduslove, uključujući i novac neophodan za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću, ukoliko Barselona u aplikaciji za Zimske olimpijske igre 2030. godine delegira glavni grad Bosne i Hercegovine kao jednu od lokacija održavanja Igara, što je istorijska prilika da se olimpijski duh vrati u Sarajevo!

Ovo je istaknuto tokom sastanka u Barseloni, koji je delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom održala sa Alehandrom Blankom, predsjednikom Olimpijskog komiteta Španije.

Možda će vas zanimati

Blanko je Forti i ministru kulture i sporta Samiru Avdiću prezentovao aktivnosti sa ciljem podnošenja ponude Španije za organizaciju ZOI 2030, izrazivši podršku naporima Vlade Kantona Sarajevo da pokrene aktivnosti revitalizacije bob staze na Trebeviću.

Podršku tom nastojanju na sastanku su iskazali i zamjenici gradonačelnika Barselone Laura Perez Kastano i Đordi Marti kao i Felip Roka, direktor za međunarodne odnose Grada Barselona. Sastanku su, takođe, prisustvovali i ambasadorka Bosne i Hercegovine u Španiji Danka Savić i počasni konzul BiH u Barseloni Ramon Hufreza Duran.

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo se tokom posjete sastala i sa predsjednikom i potpredsjednicom Fudbalskog kluba Barselona Đoanom Laportom i Elenom Fort, predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba Barselona 1899 Josepom Đordijem Kambrom i Santijagom Tintoreom, sinom počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba Barselona 1899 i počasnog građanina Sarajeva Huana Marije Tintorea.

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo će se tokom posjete Barseloni sastati i sa predstavnicima Parlamenta i Vlade Katalonije sa kojom Vlada Kantona Sarajevo ima potpisan Sporazum o saradnji iz 2008. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC