• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir u suzama - Mađar "pomeo" Džumhura za 47 minuta: Marožan pobjednik jubilarnog, 20. Srpska opena! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatno finale završeno za manje od sat vremena.

 Fabijan Marožan osvajač 20. čelendžera Srpska open u Banjaluci Izvor: Promo/Srpska open

Fabijan Marožan pobjednik je jubilarnog, 20. izdanja Srpska opena, čime je postao prvi Mađar koji je osvojio turnir u Banjaluci.

Trenutno 239. teniser svijeta, koji će nakon današnjeg trijumfa ostvariti veliki skok na ATP listi, s obzirom da je osvojio 80 ATP bodova, praktično je "pomeo" Damira Džumhura za samo 47 minuta, prepustivši najboljem bh. teniseru svega tri gema.

DŽUMHUR - MAROŽAN 0:2 (2:6, 1:6)

Možda će vas zanimati

Iako je kiša pokvarila finale, pa na tribinama Nacionalnog teniskog centra u parku "Mladen Stojanović" nije bilo onoliko publike koju su svi očekivali, viđen je dobar tenis, naročito sa strane 22-godišnjeg Mađara.

Tokom cijelog meča Marožan je pokazivao dominaciju, dopustio je Džumhuru samo jednu brejk loptu, koju Sarajlija nije uspio da iskoristi.

Odmah u drugom gemu oduzeo je servis Džumhuru, a tek u četvrtom gemu bh. teniser uspio je doći do prvog osvojenog gema. Mađar je uspio da sačuva svoj servis do kraja prvog seta, te bez problema dođe do vođstva 1:0.

Sličan početak viđen je i u drugom setu. Marožan je dobio gem na svoj servis, a onda opet napravio brejk i poveo 2:0. U trećem gemu Džumhur je prvi put na meču imao brejk priliku, ali je odigrao izuzetno i dopustio Marožanu da se izvuče i doće i do trećeg gema.

Do kraja je Marožan još jednom oduzeo servis Džumhuru, te rutinski priveo meč kraju i osvojio turnir.

"Prije svega, čestitke Fabijanu na sjajnoj sedmici. Perfektno odigrano finale, nisam imao šanse večeras", rekao je razočarani Džumhur, kojeg su emocije savladale.

Pozdravila ga je banjalučka publika gromoglasnim aplauzom. "Hvala vam koji ste došli, za podršku. Nisam očekivao da ću doći do finala nakon svega što se dešavalo. Žao mi je što večeras nisam mogao pružiti veći otpor. Fabijan je bio prejak. Nadam se da ću opet imati priliku da dođem ovdje", dodao je Džumhur kroz suze.

Zadovoljan je bio mađarski teniser Fabijan Marožan, koji je bio ubjedljiv protiv Džumhura.

"Čestitam Damiru na dobroj sedmici i velikoj borbi. Mislim da je odigrao dobro u finalu. Hvala i svima na organizaciji turnira koja je bila perfektna. Iza mene je sjajna sedmica. Želim da se zahvalim svom treneru i kompletnom timu. Hvala i svima koji su bili večeras ovdje", rekao je osvajač ovogodišnjeg izdanja čelendžera u Banjaluci, koji je inkasirao i 6.150 evra.

Generalni sponzor turnira u Banjaluci bila je kompanija m:tel.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ovo je nešto najljepše što Banjaluka nudi. Nadam se da će turnir rasti i u višu kategoriju. Interesantno ni jedan federalni medij nije prenio info. da je Dzumhur sjajno dočekan i podržan, čak ni da je igrao finale jer to je jeres. Treba samo prenositi ratnohuškačke pokliče a oni u Federaciji mogu sanjati samo ovakve uslove za tenis i ovakav turnir koji traje 20 god

Bob Rock

Žalosno je da Banja Luka ne može bar za finale nakupiti hiljadu ljudi na tribinama... Očito jako loš marketing, ako ništa drugo trebalo je "pokupiti" djecu po školama i dovesti na tribine...

"Bacanje para"

nije bilo publike jer je ovo apsolutno bacanje novca da ne kazem nesto prostije.Tenis u Banjaluci moze da privuce publiku samo kad dodje Novak Djokovic i to na neki revijalni mec

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC