• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković savladao Karena Hačanova

Sigurna pobjeda Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Astani.

 Novak Đoković savladao Karena Hačanova Izvor: Profimedia

Novak Đoković nastavlja da ređa pobede, a sada se nameračio na još jednu. Osvajač 21 grend slem trofeja posle pobeda nad Kristijanom Garinom i Botikom van de Zandshulpom igra za mesto u polufinale ATP turnira u Nur Sultanu (nekadašnjoj Astani).

Rival mu je Rus Karen Hačanov, 18. teniser sveta, kojeg Đoković iz prethodnih duela dosta dobro poznaje. Igrali su do sada sedam puta, a Đoković je ostvario je šest pobeda.

Jedini poraz je Novak od Rusa doživeo pre četiri godine u finalu mastersa u Parizu, a zanimljivo je da se Srbin u Kazahstanu bori za 90. ATP titulu u karijeri. Prethodne sedmice je slavio u Tel Avivu, pre toga letos na Vimbldonu, pa se postavlja pitanje može li do još jednog trofeja u nizu.

Pobednik ovog meča će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev - Roberto Bautista Agut.

15:40

NOVAK JE U POLUFINALU - 6:4, 6:3!

Sigurna pobeda Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira u Astani. Karen Hačanov je i sedmi put upisao poraz protiv Srbina, koji je od prvog do poslednjeg poena kontrolisao dešavanja na terenu.

Vrlo sigurna igra, odlični servisi i to je pravi rezultat za Đokovića, bez mnogo utrošene energije. Novak u polufinalu igra protiv boljeg iz meča Danil Medvedev - Roberto Bautista Agut. Ako Rus slavi, biće to prilika za revanš Novaka za onaj poraz u finalu US opena prošle godine.

Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

15:29

JOŠ MALO - 5:2 ĐOKOVIĆ

Po jedan gem na obe strane, oba igrača su bez previše problema čuvala svoje servis gemove. Još jedan gem nedostaje Novaku do mesta u polufinalu Astane.

15:22

POTVRDA BREJKA - 4:1 ĐOKOVIĆ

Raspala se koncentracija Hačanovu, na gem loptu je imao priliku da malo produži gem, ali nekontrolisani forhend olakšava posao Novaku.

15:18

BRUTALNO - BREJK NOVAKA ZA 3:1

Osvojio je siguran gem na svoj servis, ali onda stiže i do brejka. Na brejk loptu je redom "čistio" linije - prvo osnovnu, potom levu, pa onda i vinerom onu desnu. Kakav način da se poveća prednost!

15:10

IZVUKAO SE RUS - 1:1

Prvim asom je osvojio svoj prvi gem u drugom setu. Ali šteta je za Novaka, jer je imao brejk loptu i jednu bekhend dijagonalu tom prilikom nije odigrao kako je želeo. Malo se iznervirao, ali i dalje ima lepo vođstvo.

15:05

RASPRAVA NOVAKA I SUDIJE

Početak drugog gema u drugom setu doneo je situaciju u kojoj je Đoković prišao sudiji Ramosu da se požali na nešto. Nije se lepo čulo jer nema mikrofona u blizini, ali čini se da je problem nastao zbog jednog čelendža. Novak je digao ruku, ali ga sudija izgleda nije video, pa je već bio proglasio rezultat. Srpski teniser je nešto tamo pojašnjavao sudiji, a poen je nakon svega bio ponovljen.

Izvor: Sportklub/Printscreen

15:02

ODLIČNO - 1:0 U DRUGOM SETU ZA NOVAKA

Nije bio idealan gem, jer se stiglo do "đusa", ali je Novak posle uz jedan smeč i još jedan dobar servis uspeo da na pravi način započne drugi set.

14:54

EVO GA - PRVI SET, ĐOKOVIĆ 6:4!

Odlično je Novak ubrzao u ovom gemu. Duge razmene, odlični riterni i uspeva da slomi Rusa za osvajanje prvog seta!

Izvor: Profimedia

14:48

SIGURNE RAZMENE GEMOVA - 5:4

Prvo je serija dobrih servisa donela Hačanovu izjednačenje, a onda i Novak uzvraća istom merom. Očas posla je stigao do 30:0, da bi usledila i dva as udarca u nizu.

Novak je izgubio samo četiri poena na svoj servis, ali sva četiri u onom gemu kad je pretrpeo brejk.

14:42

KONAČNO GEM NOVAKA - 4:3

Posle tri uzastopna gema Rusa, Novak konačno uspeva da se ponovo upiše. Siguran servis gem, bez mnogo muka, za razliku od onog prethodnog...

14:39

DRŽI SE HAČANOV - 3:3

Težak gem na servis Rusa, ali Hačanov je uspeo da se u potpunosti vrati u prvi set. Posle 10 minuta je bilo 3:0, ovo nismo očekivali...

14:32

ŠOK ZA NOVAKA - 3:2!

Prvo je Hačanov uspeo da osvoji svoj prvi gem zahvaljujući servisima, a onda vraća i brejk! Osvaja gem na servis Novaka, iskoristivši drugu brejk loptu, nakon greške Đokovića kod jednog voleja.

14:23

NOVAK KAO BRZI VOZ - 3:0

Ma dok ste trepnuli, posle samo 10 minuta igre, rezultat je 3:0 za Srbina. Furiozan start Đokovića koji osvaja još jedan lagan gem na svoj servis.

14:21

IDEMO BREJK - ĐOKOVIĆ 2:0!

Tako se otvara meč - odmah oduzima servis Rusu. Novak je iskoristio drugu brejk loptu, osvojio je sva četiri poena na drugi servis Hačanova.

14:14

BRUTALAN PRVI GEM - ĐOKOVIĆ 1:0

Tako se otvara meč. Čak tri sjajna vinera iz forhenda je pogodio Đoković, što po paraleli, što po dijagonali. Bez izgubljenog poena na startu.

14:05

IGRAČI SU NA TERENU

Izašli su Đoković i Hačanov, a Novak će prvi servirati posle zagrevanja.

13:45

KO JE VEĆ U POLUFINALU?

Prvo polufinale turnira u Astani čine Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas, koji su ranije danas uspeli da savladaju Adrijana Manarina, odnosno Huberta Hurkača.

Posle meča Đoković - Hačanov, sledi okršaj Danil Medvedev - Roberto Bautista Agut.

13:26

Dobro došli u MONDO Live

Budite i danas uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča četvrtfinala ATP turnira u Nur Sultanu (Astani) između Novaka Đokovića i Karena Hačanova.

Meč počinje u 14.00 časova.

UKRATKO

  • ĐOKOVIĆ - HAČANOV 6:4, 6:3
  • Novak vodi 6:1 u mečevima protiv Hačanova
  • Rus ga je jedini put pobedio 2018. u finalu mastersa u Parizu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije