• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zgazile smo ih u finalu! Odbojkašice Srbije blistaju poslije svjetskog zlata: Dešava se čudo, nižemo medalje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije finala su se oglasile Teodora Pušić, Sara Lozo i Bjanka Buša...

 Odbojkasice-Srbije-osvojile-Svetsko-prvenstvo-Pusic-Lozo-i-Busa-izjave Izvor: printscreen/rts

Srbija je osvojila Svjetsko prvenstvo u odbojci i odbranila titulu iz 2018. godine. Srpske heroine stigle su do titule poslije pobjede protiv Brazila u finalu i to im je bila 12. pobjeda na planetarnom šampionatu. Briljirale su tokom cijelog turnira i pokazale zašto su najbolje. Lider tima je Tijana Bošković, ali ništa od ovoga ne bi bilo bez timske igre i uspjeha cijele ekipe. Tijana je MVP, a u idelanoj postavi su još libero Teodora Pušić i tehničarka Bojana Drča. Sve one zajedno su pjevale "Bože pravde", pucalo je od emocija u dvorani.

Poslije velikog zajedničkog slavlja su se i šampionke oglasile. Riječ su imale Pušić, Sara Lozo i Bjanka Buša. Njih tri, očekivano, nisu skidale osmijeh sa lica poslije ogromnog uspjeha. Posebno raspoložena bila je Teodora. "Dva puta smo ove godine gubile od Brazilki, ali smo ih dobile sada kada je bilo najbitnije u finalu. Kao što su one pobijedile Italiju, tako smo mi njih zgazili. To je taj izraz. Još ubjedljivije. Preponosna sam na ove djevojke, svako ko je igrao je dao doprinos, ponovile smo uspjeh od prije četiri godine", rekla je Teodora Pušić.

Ni Sara nije mogla da vjeruje šta su Srpkinje uspjele da učine na svjetskoj smotri. Pokazale su da su najbolje na planeti. "I dalje sam prepuna utisaka i mislim da nisam svjesna da je ovo moje prvo takmičenje i da se vraćam sa medaljom. Imali smo odličnu pripremu, svaki detalj smo odlično odradile. I u drugom setu su one povele, ali smo ih stigle, u trećem je presudila veća želja i motivacija, nismo htjele da im dozvolimo da nas pobijede. Svaka pohvala za našu Tijanu koju nisu mogle da zaustave. Nismo imale strah ni u jednom trenutku niti smo gledale rezultat, išle smo postepeno, poen po poen", poručila je Lozo.

Bjanka Buša je naglasila da je nastavljena serija uspjeha, a stigla je i da se našali na račun selektora Danijelea Santarelija koji će prvi put imati doček sa odbojkašicama. U nedjelju od 20 časova ispred gradske Skupštine. "Prelijepo, nemam riječi, dobili smo svih 12 mečeva. Ova generacija od 2015. godine osvaja medalje na svakom takmičenju, Srbija je poznata kao zemlja odbojke, ali se u posljednjih sedam godina dešava neko čudo. Igramo na visokom nivou, ne gubi se kvalitet, presrećna sam. Što se pripreme za selektora tiče, razmišljale smo o tome, uvešćemo ga malo, da vidi kako to izgleda kod nas. Jedva čekam, jer je uvijek drugačije kada izađemo tamo", zaključila je Buša.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC