• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj najveće karijere srpskog vaterpola - legenda odlazi u penziju!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Filip Filipović odlučio se za krupnu odluku, na kraju sezone završiće karijeru.

 filip filipović završio karijeru Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon dvije decenije velike karijere došlo je vrijeme za kraj, Filip Filipović (35) igra posljednju sezonu! Trofejni srpski vaterpolista, jedan od najboljih igrača u istoriji, objavio je to tokom razgovora vaterpolista Olimpijakosa i predstavnika grčkih medija.

Dugogodišnji kapiten Srbije imaće u toku tekuće sezone najviše moguće ambicije sa crveno-bijelima iz Pireja, a zatim okačiti kapicu o klin i prestati sa aktivnim igranjem. Tako će biti stavljena tačka na jednu od najimpresivnijih vaterpolo karijera svih vremena jer je Filipović tokom prethodne dvije decenije osvojio sve što je moglo da se osvoji.

"Ovo je moja posljednja sezona u igračkoj karijeri. Imamo najviše ambicije u ovoj sezoni, želimo što dalje u Ligi šampiona, želimo do finalnog turnira, polufinala, trona, zašto da ne. Imamo pravo da se nadamo. Pripremali smo se zajedno, možemo da budemo optimisti“, rekao je legendarni srpski reprezentativac, a prenio total-waterpolo.com. Podsjećamo, nedavno je u čast njega i još petorice vaterpolista koji su se oprostili od reprezentacije organizovan meč nakon kojeg je Filip zaplakao. Pogledjate atmosferu sa tog susreta:

Pogledajte

01:53
Vaterpolisti
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Na klupskom nivou Filipović je osvajao trofeje u Srbiji, Mađarskoj, Italiji i Grčkoj. U sve četiri zemlje bio je šampion i osvajač trofeja u kupu, a na međunarodnoj sceni dominirao je sa Pro Rekom čiji je igrač godinama bio. Kao član italijanske ekipe tri puta je bio šampion Evrope, dok je u kapici Radničkog iz Kragujevca i Solnoka osvajao Evrokup. O trofejima sa reprezentacijom trebalo bi da se piše danima... 

Dvije zlatne i dvije bronzane medalje sa Olimpijskih igara, dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Svjetskih prvenstava, šest zlatnih, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Evropskih prvenstava! Pa zatim, trofeji na FINA Svjetskom kupu ili Svjetskoj ligi, dva zlata sa Mediteranskih igara. Za sve ono što je uradio kroz karijeru, Filip Filipović dobio je potvrdu kada je izabran da na Olimpijskim igrama u Tokiju ponese zastavu Srbije, a na kraju tog turnira se - sa zlatom oko vrata i uz pjesmu "A sad adio" oprostio od nacionalnog tima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC