• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Vojvodine napravili haos u Beču: Pljuvali i udarali igrače i funkcionere, oglasio se i Tači!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grupa od 70 navijača Vojvodine napravila je ogroman skandal u Austriji u meču na kome su trijumfovali 29:27.

 Navijači Vojvodine napravili skandal u Beču Izvor: MN PRESS

Veliki skandal desio se u Austriji gdje je grupa navijača Vojvodine, prema navodima austrijskih medija, prekinula meč Evropskom kupa između domaćeg UHK Kremsa i novosadskog kluba. Incidenti su počeli kada su srpski navijači počeli da prijete dvojici domaćih igrača koji su stajali blizu aut-linije.

To su bili Julijan Pratšer i Benjamin Rudišer, krila koja su prema navodima "Noena" i pljunuta, a onda su huligani počeli da bacaju predmete na tribinu sa domaćim navijačima. 

Policija je brzo reagovala i spriječila sukob dva navijačka tabora, a "Noen" prenosi da je najgore prošao funkcioner domaćeg tima Tomas Majer koji je zadobio nekoliko posjekotina i masnicu na oku. Prekid utakmice je trajao deset minuta, a zatim je uz prijetnju da će se utakmica završiti službenim rezultatom 12:0 za domaćina tribina sa navijačima Vojvodine ispražnjena.

Austrijski klub je najavio da će EHF-u predati detaljan izvještaj i dokumentaciju o incidentima, a najavljeno je da će ovaj klub razmisliti da li će doputovati na revanš meč u Novi Sad.

"Ako Srbi ne budu predali jasan bezbjednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere", poručio je predsjednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Trener Kremsa Ibiš Tači, inače albanskog porijekla, tvrdi da je incident planiran i istakao je da je zastava "Nema predaje" sa teritorijom Kosova i Metohije ofabranom u boje srpske trobojke bila "direktno upućena protiv njega i njegovog porijekla".  "Ti ljudi su detaljno analizirali naš sastav igrača i funkcionera", uvjeren je Tači.

"Skandal! Da smo znali šta da očekujemo naravno da im ne bi dali karte za ovaj meč", na kraju je rekao Aleksander Hofman.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC