• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP opet preskočio Novaka Đokovića! 19 godina nagradu davao samo Federeru, a Noletu NIKAD - evo ko ju je sada dobio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

ATP je dodijelio prestižnu nagradu.

 Rafael Nadal dobio nagradu ATP-a za omiljenog tenisera Izvor: Profimedia

Nakon završetka sezone 2022, ATP je dodijelio Rafaelu Nadalu nagradu za omiljenog tenisera među navijačima. "On je prvi put izglasan za laureata ove nagrade", objavljeno je na zvaničnom sajtu. Interesantno je to da Novak Đoković nikad nije dobio ovu nagradu, a da je ona čak 19 godina u nizu dodjeljivana Rodžeru Federeru, još od 2003. pa do ove godine, kada se penzionisao.

Nadal je ove sezone osvojio dva grend slem trofeja - na Australijan openu i u Parizu, na Rolan Garosu i za kraj godine dobio je priznanje za koje kaže da mu veoma znači.

"Više sam nego srećan da dobijem ovu nagradu za 2022. godinu. Ona čini da se osjećam sjajno. Ne mogu da dovoljno zahvali svima za podršku, ne samo za ovu nagradu, već istovremeno i za podršku koju dobijam u svakom gradu i širom svijeta. Ovo mi znači sve i radujem se 2023. godini da bih dijelio sa vama mnogo pozitivnih stvari. Vidimo se uskoro!", obratio se Rafa poslije dobijanja nagrade.

ATP je podsjetio da je Nadal poslije petomjesečne pauze zbog povrede na startu 2022. godine pobijedio u 20 od prva 22 meča. Zahvaljujući takvom zaletu, Rafa će dočekati Novu godinu kao lider "vječne liste" osvajača grend slem trofeja. A kada je u pitanju nagrada za omiljenog tenisera među navijačima, ona je uspostavljena 2000. godine i tada je dobio Brazilac Gustavo Kuerten, poslije njega dve godine Rus Marat Safin i od tada samo Rodžer Federer. Sve do ovog decembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC