• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okružni sud ODBACIO žalbu Borca m:tel, iz kluba se oglasili: "Sramno, pojedinac je PRIVILEGOVAN!"

Autor Dragan Šutvić

Nastavlja se pravna bitka za sporni poslovni prostor u Srpskoj ulici.

 okružni sud odbacio žalbu rk borac  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Proces u knjiženju poslovnog prostora u Srpskoj ulici, oko kojeg se spore Rukometni klub Borac m:tel i Nebojša Torbica, dobio je sa prvim danima 2023. godine novi zaplet.

Čelnici banjalučkog kluba su, podsjetimo, početkom septembra prošle godine održali konferenciju za novinare na kojoj su istakli kako je "dobijena prva bitka" nakon što je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove poništila prethodno rješenje kojim je Torbica upisan kao vlasnik poslovnog prostora koji Borac m:tel koristi i iznajmljuje skoro 40 godina.

Možda će vas zanimati

Međutim, u srijedu je u prostorije kluba stiglo rješenje Okružnog suda u Banjaluci, u kojem se odbacuje žalba Rukometnog kluba Borac m:tel kao lica koje nije ovlašteno za žalbu.

Iz kluba su takvu sudsku odluku ocijenili kao sramnu, te su se večeras oglasili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Rukometni klub Borac m:tel već mjesecima, kao što je javnost već upoznata, vodi pravnu bitku sa fizičkim licem koje pokušava na sve moguće načine da otme imovinu Kluba, tj. grada i Republike Srpske, jer najtrofejniji rukometni klub i sve što je u njegovom vlasništvu pripada našem gradu i našoj Republici!

Riječ je o prostorijama u Srpskoj ulici broj 4, u kojem se nalazi Mac Tire pub i koje je u posjedu kluba više od 37 godina.

Juče (4. januara 2023. godine) u Klub je došla sramna odluka Okružnog suda u Banjoj Luci, u kojoj se odbacuje žalba RK Borac kao lica neovlašteno za žalbu po pitanju tog predmeta. Tome u prilog ide i činjenica da niko nikada nije bio u posjedu tog prostora, od njegove izgradnje, sredinom ’80-ih godina prošlog vijeka, do danas, osim RK Borac m:tel. Treba još dodati da građevinska dozvola, projekat i upotrebna dozvola glase na RK Borac m:tel (klub posjeduje originalnu dokumentaciju).

Niz nelegalnih, nelogičnih i neshvatljivih stvari je ovdje urađeno, a izdvojićemo samo neke.

Naime, sramno je da je RK Borac m:tel, po istom predmetu, predao tužbu prije sedam mjeseci nadležnom Okružnom sudu, ali da ona još nije došla na red. S druge strane, fizičko lice, sa kojim smo u sporu, tužbu je predalo prije tri mjeseca, a ona je, gle čuda, završena krajem 2022. godine (manje od 3 mjeseca).

Takođe, sudija je odbacio žalbu Borca m:tel kao neovlaštenog lica, iako se prostor nalazi na istoj parceli na kojoj se nalazi i objekat koji je kupilo fizičko lice, a što se vidi iz svih dokaza priloženih Sudu (parcela 3662 KO7).

Pored toga, sud je odbacio činjenicu da je klub u posjedu prostora već 37 godina.

Postavlja se pitanje, koliko je drugih sporova, među kojima je i tužba našeg kluba, preskočeno prilikom uzimanja ovog predmeta i kako je moguće da se predmet ove vrste završi meritorno?

Napominjemo da smo u posjedu dokumentacije koja dokazuje da je u pitanju privilegovan status pojedinca, što dokazuje krivično djelo, u borbi protiv gradskog sportskog kolektiva, ali to ćemo iznijeti u narednim danima na pres konferenciji koju planiramo iza prestojećih praznika.

Možda će vas zanimati

Zbog svega navedenog RK Borac m:tel ogorčen je na rad Tužilaštva, jer smo u maju prošle godine podnijeli sve pravne radnje i obavijestili Tužilaštvo sa jasnim dokazima o kiriminalu, krenuvši od samog postupka prodaje, do notarske kancelarije, gepmetara koji su bili angažovani u ovom procesu.

Naveli smo sva lica koja su učestvovala u tim nezakonitim radnjama. Iako smo se obratili svim relevantnim institucijama, jedino smo povratnu informaciju dobili od Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Podsjećamo i da smo, pored Tužilaštva, žalbu napisali (zajedno sa dokazima svih tvrdnji) Notarskoj komori i Ministarstvu pravde Republike Srpske, kao nadležnom organu za rad Notarske kancelarije.
Nakon sedam mjeseci još nijedan odgovor nismo dobili, a jasno smo ukazali na zloupotrebu položaja i organizovani kriminal prisutan u ovom predmetu.

Postavlja se pitanje koja je funkcija Notarske komore, kada za 7 mjeseci ne uspije da provjeri i pošalje odgovore na naše tvrdnje (za sve navedeno smo im poslali čvrste dokaze)?

Postavlja se i pitanje, ako fizičko lice koje na nezakonit način pokušava da otme prostorije završi jedan predmet na sudu u rekordnom roku i mimo svake sudske prakse, a bivši evropski šampion nakon sedam mjeseci nema nikakvu povratnu informaciju od nadležnih institucija sa preko 20 pravnih radnji, da li to znači da je našim institucijama važniji pojedinac (koji zajedno sa svojom najužom porodicom učestvuje u većinskom vlasništvu Toplane u Banjoj Luci, Toplane u Gradišci, kompaniji Elnos BL... koji zarađuje na teretu građana i stanovnika našeg grada i naše Republike Srpske) ili rukometni velikan, bivši evropski šampion i najbolji ambasador našeg grada i Republike Srpske (osvajač Kupa evropskih šampiona, Kupa IHF, višestruki šampion i osvajač Kupa Jugoslavije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, standardni učesnik evropskih takmičenja, klub koji u svojim redovima ima više 250 članova, od kojih niko ne plaća članarinu)?

Pored navedenog, direkora Kluba, Vladimira Brankovića, prijavilo je fizičko lice iz spora, da je prijetio njemu, supruzi i djeci, što su svi svjedoci dešavanja opovrgli.

Nakon prijave našeg kluba da su direktor i svjedoci, u najmanju ruku, čudno ispitivani od strane četiri inspektora (koji su se najviše držali teme vezane za nekretninu iz ovog spora, a ne djela za koje je direktor lažno prijavljen), vodi se istražni postupak jer je unutrašnja kontrola zaključila da postoje elementi zloupotrebe položaja.

Što još jednom jasno ukazuje da se ovdje radi i o kriminalno hobotnici, u koju su uključeni brojni akteri.

RK Borac m:tel, sa svojim pravnim timom, nastavlja borbu na šest frontova i poručuje korumpiranim pojedincima u pravosuđu Republike Srpske i institucijama da nas neće uspjeti omesti u pravnoj borbi za istinu i pravdu koja se vodi protiv našeg kluba i svih građana našeg grada.

Čalnovi Uprave Kluba nikada nisu živjeli od Borca m:tel, već za Borac m:tel i sve će učiniti kako bi sačuvali imovinu i ugled našeg rukometnog velikana", saopštio je banjalučki klub.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Вратите

Борац Бањалуци!

Banjalučanin

Javašluk španskog saveza

Lukaku

@Banjalučanin Jeste

Čova buraz

Ajde Draškić sad pokaži koliki si patriota i Banjalučanin i riješi ovu otimačinu od našeg Velikana....ili si na strani tajkunizacije grada ...

Selak

@Čova buraz gradonacelnik nema veze sa ovim lopovlukom

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC