• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP JE HTIO RAT, A NOVAK DOBIJA "RATNIKE"! Saopšteno ko je SVE UZ NJEGA - tu su teniserke iz vrha i Amerikanac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je saopštio nova imena u svom timu koji se bori za veća prava tenisera i teniserki.

 Sve više tenisera pridružuje se PTPA  Izvor: Profimedia

Dobro je poznato da je ATP već godinama u "ratu" sa Novakom Đokovićem, pa je iz toga razloga srpski teniser odlučio da pokrene PTPA (Udruženje profesionalnih tenisera) koji se bori za prava svih, ne samo igrača iz vrha. Zbog toga je Đoković dugo "trn u oku" Andree Gaudenzija, a nakon imenovanja svojih saradnika - tek sada će početi da nervira ATP jer se njegov Sindikat sve više širi!

PTPA je objavio novi sastav Izvršnog odbora u kome je osmoro igrača (i muškaraca i žena) koji predstavljaju sedam različitih nacija, a svi su tokom karijere ostvarili značajne individualne i timske uspjehe.

Pored naravno Đokovića, tu je i suosnoviča organizacije Vasek Pospišil iz Kanade, ali još i Uns Žaber (druga teniserka svijeta), Paola Bedosa (13. teniserka svijeta), Hubert Hurkač (10. teniser svijeta), Džon Izner (42. teniser svijeta), Betani Matek Sands (američka dubl igračica) i Sajsaj Dženg (kineska dubl igračica).

"Ova organizacija je zasnovana na uvjerenju da svaki igrač mora da se poštuje, da se štiti i da im se mora garantovati njihova prava, a PTPA principi će poslužiti kao naš kompas, kako bismo osigurali da živimo u skladu sa tim standardima. PTPA će napredovati samo kroz kolektivni glas, snagu i solidarnost igrača. Spremni smo da se suočimo sa izazovima i prilikama koje predstoje da unaprijedimo prava svih igrača", poručio je Vasek Pospišil.

Interesantan je i trenutak za objavu novog Izvršnog odbora PTPA, odmah uoči Australijan opena (počinje 16. januar) na kome će svakako Đoković govoriti i o svom Sindikatu koji garantuje veća prava igračima od ATP.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC