• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marijana sve objasnila - EVO ZAŠTO JE NOVAK PLAKAO: Mogao je mnogo puta da se slomi, ali on se onda NALJUTI!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jednostavno, sve radi kad treba Novak Đoković, pa se čak i naljuti u pravom momentu.

 Zašto je Novak Đoković plakao nakon osvojenog Australijan opena Izvor: eurosport

Cijeli svijet je vidio suze Novaka Đokovića na kraju finala Australijan opena, kada je sa porodicom proslavio svoju rekordnu 22. titulu na grend slemovima. Pričao je Novak o tome i istakao da mu je tada "pala maska".

"Nisam planirao proslavu, probao sam da pobijedim u ovom meču i to se dogodilo. Akumulirale su se sve te emocije, mentalno, emotivno, fizički, zbog svega, rasplakao sam se u svojoj loži. Otišao sam pravo do njih, jer su mi dali toliku ljubav i podršku, samo oni znaju kroz šta sam prošao. Spustio sam tenisku masku kada sam zagrlio majku i brata i postao sam sin i brat u tom momentu. Osjetio sam tako olakšanje", rekao je Đoković, a sada se i struka oglasila o tom emotivnom momentu.

Sportska psihološkinja Marijana Mladenović istakla je da poslije velikoj stresa, naboja i velikih rezultata suze i emotivno pražnjenje dolaze neminovno!

"Kada se postigne nemoguće ljudi se sa tim identifikuju. Često se čuje da neko kaže 'da ne može nekad nešto da postigne', a onda to pretvorite u izazov i pokažete da je moguće. Novak je knjiški primjer kako jedan sportista treba da bude spreman za sve izazove na terenu i oko terena. Sve ide iz strukture ličnosti, ali se i postave vještine koje se uče i koje se savladavaju na sportskom putu. Bilo je mnogo situacija gdje je Novak mogao da se obeshrabri i odustane, ali je on svaku situaciju koja bi mnoge dovela do trenutka da pokleknu i odustanu, pretvarao u izazov. Vjerujem da se šampion postaje", rekla je prof. dr Marijana Mladenović.

Istakla je da je zapravo u kontroli emocija, u tome što je emocije ispustio kada je sve bilo gotovo, zapravo i ključ njegovog uspjeha. 

"Neminovno je da svaki sportista dođe do trenutka kada mu ne ide i tada se nakupljaju neke negativne reakcije i emocije. Ključ je kanalisati negativno na način koji je unaprijed pripremljen. Sportisti gube konce kada ne znaju da reaguju, a ključ je kontrolisano se ljutiti", naglasila je Marijana Mladenović u razgovoru za "RTS".

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC