• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - gasi se ŠAMPION EVROPE: Javno se oglasili, mole za pomoć, inače im slijedi BANKROT!

Autor Dragan Šutvić

Četiri puta su bili nadomak titule prvaka Evrope, jednom su je izgubili na penale, jednom su je osvojili, a sada su na korak od gašenja!

 gasi se vive kjelce  Izvor: Profimedia/Remy Steiner/EQ Images

Nakon završenog Svjetskog prvenstva cijeli rukometni svijet se pita samo jedno - šta će biti sa Vive Kjelceom? Šampion Evrope iz 2016. godine je pred finansijskim kolapsom pošto je njihov glavni sponzor bankrotirao, a tim koji u svojim redovima ima ogroman broj kvalitetnih rukometaša traži pomoć na sve strane. 

Obratili su se i državi i gradskom vijeću, a s obzirom da je gradonalelnik Kjelcea nekadašnji legendarni reprezentativac Poljske i trener Kjelcea od 2008. do 2014 godine Bogdan Venta, klub mu se obratio javnim apelom za pomoć. 

Možda će vas zanimati

"S obzirom na trenutnu jako tešku situaciju kluba koji postoji u Kjelceu 60 godine, htjeli bismo da predstavimo gradskom vijeću naše probleme. Ovaj klub je po našem mišljenju istorijski imao jako btinu socijalnu funkciju i ponos je mnogih građana Kjelcea koji se smatraju dijelom uspjeha ovog kluba u Evropi i svijetu. Klub se poslije povlačenja naslovnog sponzora našao u jako teškoj situaciji i potrebna mu je pomoć kako bi nastavio da se takmiči na najvišem evropskom nivou. Mi objektivno vjerujemo da kada se uzme u obzir naša pozicija zaslužujemo da prezentujemo svoje stanje gradskom vijeću i lokalnoj zajednici i da pronađemo rješenje za ovu situaciju. Aktivnosti kluba bi trebalo da budu u interesu građanja Kjelcea i klub ne bi trebalo da bude uzrok podjela. Sport treba da spaja ljude, a lokalna ekipa koja je osvojila Ligu šampiona u jednom od najpopularnijih evropskih sportova je sjajan primjer da i naš grad može da napravi nezamislive uspjehe. Iz razloga što je sudbina našeg kluba u interesu građana ovog grada, naš zahtjev Vam predajemo u obliku otvorenog pisma", navodi se u otvorenom pismu Kjelcea Bogdanu Venti.

Ove sezone za Kjelce nastupaju zvijezde poput golmana reprezentacije Njemačke Andreasa Volfa, lijevog krila Francuske Dilana Naija, pivota Nikole Turne i Artsema Karaljoka, bekova Igora Karačića, Danijela i Aleksa Dušebajeva i Nedima Remilija, kao i najboljih poljskih rukometaša Mateuša Korneckog, Arkadijuša Morita, Simona Šićka i Tomaša Gembale.

Veliki broj mladih i talentovanih igrača Kjelce ima po pozajmicama, a najveće ime među njima je Stefan Dodić koji ovu sezonu igra u PPD Zagrebu i planiran je za prvi tim naredne sezone kao zamjena za Hrvata Igora Karačića.

Kjelce u svojoj istoriji ima 19 titula šampiona Poljske, 17 kupova Poljske, jednu osvojenu Ligu šampiona, dok su u finalu prošle godine izgubili na penale od Barselone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC