• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZNENAĐENJE NA INDIJAN VELSU! Cicipas "prijetio" Novaku, pa se opet uplašio: Mogao da pređe Đokovića, ali je razočarao

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković ima još samo jednog konkurenta koji može da mu uzme prvo mjesto dok je Srbinu zabranjeno da igra.

 Cicipas eliminisan sa Indijan Velsa Izvor: Profimedia

Zbog toga što Novak Đoković neće igrati na Indijan Velsu, gotovo sigurno ni u Majamiju, dvojica tenisera imaju zato priliku da ga "preskoče" na prvom mjestu ATP liste. Od sinoć, jedan od njih ostao je bez te mogućnosti. Grčki teniser Stefanos Cicipas završio je učešće na Indijan Velsu već u drugom kolu pošto ga je potpuno neočekivano porazio Džordan Tompson iz Australije, inače 84. na ATP listi. Na kraju je bilo 2:1, odnosno po setovima 7:6, 4:6 i 7:6.

Finalista ovogodišnjeg Australijan opena još jednom je razočarao svoje navijače nastupima u Americi. Prethodne godine ispao je već u trećem kolu, ovoga puta rundu ranije, pa ga čak od iduće nedjelje čeka gubitak 45 poena...

S obzirom na to da se nije proslavio prošle godine na "Sanšajn dablu", i da je mogao da osvoji čak 1.730 bodova da je osvojio Indijan Vels i Majami, to bi bilo dovoljno da preskoči Novaka Đokovića i da dođe do prvog mjesta na ATP listi. Cicipas je propustio ko zna koju po redu priliku da se domogne prve pozicije, čak sada već djeluje da se "plaši uspjeha" i da ga to parališe svaki put kada se od njega očekuje iskorak.

S druge strane, Karlos Alkaraz i dalje ima šansu da to učini. Može da zaradi 400 bodova u Indijan Velsu i tako nadmaši Novaka Đokovića, dok u Majamiju takođe mora da osvoji titulu jer je i prethodne godine bio šampion. Bez tih bodova, neće zadržati prvo mjesto na ATP listi. Prvi meč u Kaliforniji čeka ga protiv Tanasija Kokinakisa u toku noći.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC