• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi i Bjelorusi IGRAJU NA VIMBLDONU! Organizatori se oglasili DVOSMISLENIM saopštenjem - postoji nekoliko USLOVA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ruski i bjeloruski teniseri igraće na ovogodišnjem Vimbldonu.

 Ruski i bjeloruski teniseri igraće na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Vimbldon je donio odluku, ruski i bjeloruski teniseri i teniserke moći će da igraju na ovogodišnjem turniru (od 3. do 16. jula). Stiglo je zvanično saopštenje, mada je u tekstu navedeno i nekoliko bitnih stavki. Organizatori su se "ogradili" i ostavili prostor i da odluku eventualno promijene prije jula.

Ukrajinski predstavnici tražili su od njih da ponovo kazne igrače iz Rusije i Bjelorusije, ali se to neće dogoditi.

"Naša trenutna namjera je da prihvatimo učesnike iz Rusije i Bjelorusije i da se oni takmiče pod neutralnom zastavom i da prihvate određene uslove. U to ulazi i zabrana davanja podrške Rusiji za invaziju na Ukrajinu, kao i zabrana za sportiste koji dobijaju novac od Rusije, Bjelorusije ili bilo koje kompanije koja ima vezu sa tim državama. Uslovi su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog za predstavnicima vlasti Velike Britanije, teniskog saveza i međunarodnih dioničara u svijetu tenisa", navodi se u saopštenju.

Prošle godine je zbog zabrane Vimbldon kažnjen oduzimanjem bodova, pa tako Novak Đoković za titulu nije dobio 2.000 poena.

"Ovakva lična izjava od strane igrača nije bila moguća prošle godine, od tada su se neke stvari razjasnile. Prošle sezone dobili smo razočaravajuće reakcije od određenih organizacija i posljedice koje su uticale na igrače, navijače, sam turnir. Mnogi turniri van Engleske su prihvatili ruske i bjeloruske igrače pod neutralnom zastavom i zbog toga nam je važno da i grend slemovi budu u saradnji sa svima njima", piše u tekstu.

Na kraju se oglasio i Ian Hjuit, predsjednik "Ol-Ingland kluba" na kom se održava jedan od najpoznatijih turnira na svijetu.

"Prije svega želim da kažem da osuđujemo ilegalnu invaziju Rusije na Ukrajinu i da pružamo podršku Ukrajincima. Donijeli smo veoma tešku odluku poslije dugog razmatranja. Uzeli smo u obzir sve faktore i ovo je najbolja odluka. Zahvalni smo svima na podršci u ovoj kompleksnoj situaciji i vjerujemo da ovako može da funkcioniše. Ako se stvari promijene od ovog trenutka, pa do početka turnira, onda ćemo odgovoriti na primjeren i propisan način", rekao je Hjuit.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC