• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Vogošće verbalno i fizički napadnuti u Bugojnu? Klub se oglasio - "Jasna namjera Iskre da se ovo sakrije!"

Autor Dragan Šutvić

Vogošća se oglasila saopštenjem.

 igrači vogošće napadnuti u bugojnu  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Vogošće doživjeli su sinoć poraz u duelu sa Iskrom u Bugojnu (26:25), a dan kasnije Upravni odbor kluba se oglasio saopštenjem, u kojem navode da je meč imao neslavan završetak.

Naime, rukovodstvo Vogošćana je navelo da su igrači verbalno i fizički napadnuti pred kraj utakmice u Bugojnu, kako od strane igrača, tako i rukovodstva i dijela navijača Iskre.

Saopštenje Vogošće prenosimo u cjelosti.

"Upravni odbor Rukometnog kluba Vogošća održao je sjednicu u jutarnjim satima današnjeg dana, a sve u vezi dešavanja za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice 24. kola rukometne Premijer lige BiH, u sklopu koje je Vogošća gostovala Iskri iz Bugojna.

Naime, prije isteka regularnog toga utakmice, igrači Vogošće bili su verbalno i fizički napadnuti od strane pojedinih igrača, rukovodstva MRK Iskra Bugojno i dijela domaćih navijača. Napad na naše igrače desio se u posljednjoj minuti susreta. Na zahtjeve klupe Vogošće prema delegatu i službenim licima, da se osiguraju bezbjednosti uslovi za završetak utakmice, izostala je valjana reakcija.

Uprkos činjenici da je jedan od sudija konstatovao u svom izvještaju fizički napad na igrače Vogošće, a imajući u vidu mogućnost kaznenih bodova usljed odbijanja igre, igrači Vogošće su nastavili susret i isti priveli kraju. Epilog dešavanja i nastale gužve po završetku utakmice jeste čak 5 crvenih kartona, od toga 3 za naš tim, te brisanje snimka utakmice sa Youtube stranice, gdje domaćin vrši prijenos svojih domaćih utakmica.

Jasna je namjera da se stvarna slika događaja želi čuvati daleko od očiju javnosti. Ipak, s ciljem zaštite vlastitih igrača i ugleda, Rukometni klub Vogošća uputiće žalbu na sinoćnju utakmicu organima Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine.

Kao domaćin, Rukometni klub Vogošća nastoji svojim gostima i službenim licima osigurati optimalne uslove za odigravanje međusobnih utakmica. Sigurnost i dobro domaćinstvo jako su važni za naš Klub, s tim u vezi smo naročito razočarani kada se naš takav odnos ne uzvrati jednako prilikom gostovanja Vogošće", saopšteno je iz kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC