• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bileći stasala "nova Tijana Bošković": Igra za Jedinstvo iz Brčkog, a motiviše je najbolja svjetska odbojkašica

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hercegovac iz Bileće ima jednu od najboljih škola odbojke u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

 Jovana Biberdžić  Izvor: Srna/Milena Koprivica

Bilećanka Jovana Biberdžić, koja je prošle godine proglašena za najbolju odbojkašicu Republike Srpske te zauzela drugo mjesto u ukupnom plasmanu najboljih sportista, kaže da je ovi uspjesi dodatno motivišu da ulaže još veći trud i što bolje predstavi sebe, porodicu, ali i rodnu Bileću.

"Bileća, iako mala sredina, poznata je po dobrim sportistima - prije svega po Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici svijeta. Svaki njen uspjeh je motivacija svima nama da napredujemo i da pokušamo ostvariti dio onoga što ona iza sebe ima", rekla je Biberdžić, koja je i reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Ona ističe da joj je uzor u odbojci sestra Anđela, zbog koje je i krenula da se bavi ovim sportom.

"Odbojkom se bavim od sedme godine, a karijeru sam počela u Odbojkaškom klubu Hercegovac u Bileći, gdje je sa starijom sestrom Anđelom prošla sve mlađe selekcije kluba", priča Biberdžić.

Ona smatra da Hercegovac ima jednu od najboljih škola odbojke u Republici Srpskoj i da je za ovaj klub veže veliki broj prelijepih uspomena.

"Od pionirskih, kadetskih, pa do juniorskih završnica gdje smo ostvarile ogromne uspjehe. Jedna od mojih omiljenih medalja jeste titula kadetskog prvaka BiH koju sam osvojila zajedno sa sestrom Anđelom", kaže Biberdžić i ističe da će klub iz koga je potekla uvijek imati posebno mjesto u njenom srcu.

Biberdžić trenutno nastupa za Odbojkaški klub Bimal Jedinstvo iz Brčkog, jedan od najboljih ženskih klubova u BiH koji je 15 godina na tronu odbojkaškog sporta u zemlji i trenutno igra na poziciji primača.

"Bimal Jedinstvo je višestruki šampion BiH. Svake godine ekipe dolaze pune optimizma ka osvajanju titule, ali zaista je teško braniti tolike godine naslov šampiona. Svaka utakmica mora biti na nivou, jer ekipe daju sve od sebe da pobijede", kaže Biberdžić.

Ona dodaje da je klub u prošloj godini ostvario ciljeve osvojiviši kup Republike Srpske, Kup BiH, kao i titulu prvaka BiH.

"Pokazale smo da smo talentovana ekipa koja može da bude prijetnja svima", rekla je Biberdžić i dodala da su se ove godine plasirale u finale za titulu prvaka BiH, gdje će nastupiti protiv ženskog odbojkaškog kluba iz Gacka.

Biberdžić kaže da nije lako biti profesionalni sportista, da je potrebno mnogo odricanja i istrajnosti u ciljevima.

"Kad se ima dobra volja i istrajnost u svemu može se postati uspješan sportista. Ono što je bitno za svakog sportistu jeste vjera u sebe, trud ali i odricanje. Ja sam se do sada odrekla mnogih stvari ali svakako da se polako moji snovi počinju ostvarivati", zaključila je odbojkašica BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC