• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK GA SKLANJAO OD TORNADA I VOZIO U ŠKOLU - A SAD IGRA PROTIV NJEGA: Nevjerovatna priča o novom Đokovićevom rivalu

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković u trećem kolu Monte Karla ima prvi ozbiljan ispit, a na crtu će mu izaći mladi Italijan Lorenco Museti koji ga je već jednom namučio na šljaci.

 Ko je Lorenco Museti Izvor: Profimedia

Novak Đoković će ponovo na teren. Nakon što je savladao malo poznatog Rusa Ivana Gahova u drugom kolu Monte Karla on nastavlja svoj put i naredni rival mu je mladi 21-godišnji Italijan Lorenco Museti. Vrlo ga dobro poznaje srpski teniser za razliku od prethodnog rivala i zbog toga će mu u neku ruku biti lakše.

Sa druge strane Museti je već nekoliko godina u vrhu svjetskog tenisa i upravo je na jednom meču sa najboljim teniserom svijeta dobio poštovanje svih na ATP listi i sigurno je kvalitetniji rival od Gahova.

Sada čekamo da se završe dva meča na šljaci u prestonici Monaka pa da gledamo Srbina ponovo na terenu u pohodu na novi trijumf.

KAD SE IGRA?

Meč između Srbina i Lorenca Musetija zakazan je za četvrtak i biće treći na glavnom terenu. Prije toga ćemo od 11 časova gledati duel Huberta Hurkača i Janika Sinera, koji je vjerovatno najzanimljiviji par trećeg kola, a potom će na teren Stefanos Cicipas i Čileanac i specijalist aza šljaku Nikolas Jari. Novak će tako znati eventualnog protivnika u četvrtfinalu pošto ide na boljeg iz meča Hurkač-Siner, a očekuje se da Đokovićev duel neće početi prije 15 časova.

MUSETIJA NALJUTILI KOMENTARI O NOVAKU

Izvor: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Mladi Italijan je dobio pitanje da li je Novak spreman za šljaku i da li se adaptirao na podlogu, a to pitanje ga je prilično naljutilo. "Naravno da svakome treba vrijeme kada promijeni podlogu, ali pričamo o prvom teniseru svijeta. Dobro je počeo sezonu, osvojio Australijan open. Čak i ako je mjesec i više bio van terena, to je Novak. Moram da se spremim da igram i pobijedim prvog tenisera na svijetu, ne igrača kom treba vrijeme da se spremi za šljaku. Na teren moram da izađem sa pravim mentalitetom, a to je mentalitet osobe koja želi da dobije najboljeg na svijetu. Nadam se da ću pokazati sličnu igru kao u meču sa Nardijem. Čeka me vjerovatno i najteži meč na žrijebu", jasan je Museti.

ISTORIJA – SJEĆAMO SE EPSKOG MEČA!

Izvor: Profimedia

Svi se sjećamo prvog meča ova dva rivala. Na Rolan Garosu 2021. godine vidjeli smo Novaka kako se muči i gubi prva dva seta u taj-brejku, da bi nakon toga uspio da se vrati. Krenuo je da melje svog rivala, koji mu je nako toga predao meč. Bilo je 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0. Potom su prošle godine igrali Dubai gdje je Novak pobijedio 6:3, 6:3, a nakon toga i Pariz i tu je Đoković protutnjao sa 6:0, 6:3. Ovo im je četvrti meč. 

NOVAK GA SKLONIO U VILU!

Izvor: Profimedia

Strašno nevrijeme tokom US Opena 2021. godine napravilo je haos organizatorima, a nakon upozorenja za tornado Lorenco Museti se sklonio kod Novaka. "Bili smo u tom predivnom mestu u Nju Džerziju. Vili koja ima park i pokriveni teren koji posjeduje jedan čovjek koga bih opisao kao bogatog, a kod koga je Đoković gost tokom turnira u Njujorku", otkrio je Lorenco Museti.

ČAK GA JE SLAO NAZAD U ŠKOLU!

Izvor: Profimedia

Lorenco Museti dolazi iz Karare, a kada je imao 19 godina u školi nije imao nikakve popuste. Propustio je jedne godine hale i Kvins jer je morao da se vrati da polaže ispite, a tu mu je "uskočio" Novak. Kako na letovima nije smjelo biti zaraženih virusom korona ako je htio da igra na Vimbldonu nakon toga Novak Đoković je Musetiju pozajmio svoj privatni avion koji ga je odvezao prvo kući, a onda do Londona.

Sada će se sastati po četvrti put, a jasno je da osim rivalstva na terenu iskusni Srbin i mladi Italijan dijele i veliko prijateljstvo.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC