• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac osvojio titulu na trci "Beograd - Banjaluka", pripala mu i nagrada za najboljeg sprintera!

Autor Dragan Šutvić

Završeno je 17. izdanje trke Beograd - Banjaluka.

 matija gregor černe osvojio titulu na trci beograd banja luka  Izvor: Trka Beograd-Banjaluka/Promo

Slovenac Matija Gregor Černe, član ekipe "Meblo Jogi", pobjednik je 17. izdanja Međunarodne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka".

Slovencu je za ukupnu pobjedu bila dovoljna i druga pozicija na posljednjoj dionici koja je vožena iz Novog Grada do Banjaluke.

Černe je ujedno ponio i crvenu majicu za najboljeg sprintera ovogodišnjeg izdanja trke.

Drugo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je Eduardu Mihaelu Grosu, treći je Poljak Bartoš Rudik, dok je pobjednik posljednje etape je Kristijan Hočevar.

Plava majica za najboljeg brdskog vozača ostala je u vlasništvu Jake Primožiča, a najuspješniji mladi vozač (bijela majica) je Italijan Lorenco Konforti.

"Ovo je fantastičan rezultat za mene i ekipu. Vrlo smo srećni, mnogo smo radili prethodna tri dana, a danas smo to i naplatili. Posebno sam srećan i što smo najbolji tim. Danas je bilo vrlo intenzivna i brza etapa, ali smo uspjeli da ostvarmo sve zamisli. Pokupio sam i mnogo bodova na sprinterskim prolazima, tako da sam osvojio i crvenu majicu. Trka je bila sjajna, organizacija vrhunska", rekao je Černe koji je pehar dobio iz ruku proslavljenog bicikliste Tanasije Kuvalje.

Direktor trke Vladimir Kuvalja pohvalio je sve službe, narčito policiju Srbije i Republike Srpske, te medicinsko osoblje trke, ali i zaposlene u bolnicama u Prijedoru, Laktašima i Banjalci koji su juče pravovremeno reagovali i zbrinuli sve povrijeđene poslije karambola koji se desio na autoputu "9. januar" kod Drugovića.

"Svi sektori na trci odradili su veliki posao, naročito policija i medicinski radnici Republike Srpske. Srećan sam što je na kraju sve dobro završilo, poželio bih brz oporavak najboljem biciklisti BiH Vedadu Kariću koji je najgore prošao, ali se oporavlja i sve bi trebalo da bude u redu. Nadam se da ćemo ga gledati i iduće godine na našoj trci. Izuzimajući taj incident, sve je proteklo u najboljem redu i zaista sam ponosan na činjenicu da smo okupili neke od najboljih ekipa svijeta, te takmičare iz 30 zemalja", rekao je Kuvalja.

Tradicionalna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" krenula je u srijedu, 19. aprila, a u trci je učestvovalo 175 biciklista iz 30 zemalja.

Trasa trke Beograd - Banjaluka bila je duga 600 kilometara i prolazila je kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC