• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinko Umičević o tužbi Nebojše Torbice: "Sve što sam dotakao, to sam i pozlatio"

Autor Haris Krhalić

Marinko Umičević se oglasio o tužbi za klevetu koju je protiv njega podnio Nebojša Torbica.

 Umičević o tužbi Torbice Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Član Upravnog odbora Rukomentnog kluba Borac m:tel na početku saopštenja zajavnost naglasio je da se ne plaši tužbe zbog navodne klevete koju je protiv njega podnio Nebojša Torbica. On je istakao kako je dugo u klubu u kojem je bio potpredsjednik, ali je zbog bolesti to mjesto prepustio drugom i ostao je član najužeg klupskog rukovodstva, te da se sa saradnicima hrabro upustio u nimalo zahvalan posao.

"Došao sam u Rukometni klub Borac prije osam godina, i to na nagovor Mire Bjelića kada je klub pao na samo dno, jer su dugovanja iznosila preko milion maraka, da plate nisu isplaćivane više od godinu dana. Tadašnji gradonačelnik ponudio je da klub preuzmu legende „crveno-plavih“, ali oni to nisu prihvatili. Potom je nekoliko entuzijasta među kojima su uz mene bili gospoda Branković, Radović, Kondić, Blagojević i ostali uzeli „vruć krompir“ kako bismo spasli Borac i na kraju smo u tome i uspjeli“, rekao je Umičević pa dodao:

„Ono što je najbtinije stabilizovali smo klub na svim nivoima. I onda se pojavi neki Torbica koji svim silama želi da otme imovinu RK Borac koja se nalazi u Srpskoj ulici (Mek Tir Pab), a koja je vlasništvo kluba gotovo 40 godina i za koju imamo svu neophodnu dokumentaciju koja glasi na ime RK Borac, od građevinske do upotrebne dozvole i slično. Addiko banka je u međuvremenu prodala svoje prostorije Nebojši Torbici koji je uspio da upiše te prostorije, ali i prostor koji pripada našem klubu. Ono što je važno napomenuti, a to je, da u trenutku prodaje Addiko banka nije skinula društvenu svojinu sa prometovanih svojih prostorija, što će reći da je sve bilo protivzakonito uz napomenu da naš prostor Addiko banka nije prodala niti ga nema u ugovoru između prodavca (Addiko banke) i kupca (Torbica)“.

Član Upravnog odbora banjlučkog kluba je pozvao sve nadležne inistitucije da se uključe u rješavanje ovog problema.

"Pozivam sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema. Ovim putem pozivam gospodina Torbicu da dođe sam ili sa svojim timom advokata u klupske prostorije da prvo uvidi kakav je gigant RK Borac, jer on nije iz Banjaluke s obzirom da je raseljeno lice. Treba da svi iznesemo argumente na sto, ako su oni u pravu spreman sam da se izvinim i da platim traženih 3.000 maraka Torbici za navodnu klevetu. U suprotnom neka nas ostave na miru".

Umičević je još dodao kako nema oraha u džepu te je poručio kako je sve što je dotakao i pozlatio.

"Nemam oraha u džepu, neko sam koje klubu dao dosta sopstvenih novčanih sredstava, uvijek sam živio za sport, a ne od sporta i to dobro zna cijela Banjaluka i bivša Jugoslavija. Čega sam se dotakao, to sam i pozlatio. Bilo da se radi o rukometu (RS RS, RS BiH i RK Borac) već i kada je riječ o košarci u kolicima, ali i privredi. Ponosan sam na sve što sam dosad uradio, kao i na brojna priznanja koja sam dobio za rad u sportu, privredi, kao što je odlikovanje za Dan Republike Srpske i Ključ grada Banjaluka. Sva istupanja bila su izričito stav RK Borac, a ne moja lična. Pozivam sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC