• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni kamp Borca m:tel i ŽRK Borac: Banjaluka postaje centar za razvoj igrača u regionu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac m:tel i Ženski rukometni klub Borac zajedničkim snagama organizuje kamp za dječake i djevojčice uzrasta od 12 do 16 godina u Banjaluci.

 Rukometni kamp RK Borac ŽRK Borac 2023 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije višegodišnje pauze, muški i ženski rukometni klub Borac organizuje kamp od 24.do 30. juna sa eminentnim stručnjacima koji će pomagati polaznicima da postanu budući šampioni.

Vladimir Branković, direktor Borca m:tel istakao je da je i on svoje rukometne korake napravio u kampu banjalučkog kluba, koji će ove godine imati potpuno besplatne seminare za trenere na kojem će predavanja držati renomirani stručnjaci.

"Ovo je samo jedna od aktivnosti RK Borac u posljednjih pola godine. Imali smo turnir pionira, dolazili su nam dječaci iz Cetinja, Crvene zvezde i Gračanice, potom smo imali završnicu mini rukometa u Banjaluci na kojem je bilo više od 300 učesnika, a posebno smo ponosni na BEMA ligu na kojoj je učestovalo više od 15 škola i blizu 500 djece. Dogodine su najavljeno još škola iz prigradskih naselje, pa ćemo napraviti jednu veliku priču. Takođe javili su nam se iz Sarajeva i Mostara s idejom da igramo neki zajednički turnir, što bi bila jako lijepa stvar. Ponosam sam i što je postoje kampovi Branka Jankovića, Mladena Bojinovića i kamp Jahorina sa oko tristo, četiristo dječaka, koji će se družiti i učiti da igraju rukomet", rekao je Branković i dodao da će u saradnji sa ŽRK Borac nastaviti da se ponosno bave mlađim selekcijama.

Prema njegovim riječima, posebnu zahvalnost duguju na podršci predsjednika Republika Srpske Milorada Dodika, koji je obećao pomoć u svim projektima kluba, kao i u rješavanju problema vezanim za prostor u Srpskoj ulici 4 (Mek Tir pab).
Takođe, Branković je otkrio i da je u planu izgradnja sportske dvorane Borca m:tel zbog čega sz nedavno bili na sastanku kod gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

"Tražili smo potencijalne placeve za izgradnju dvorane. Izdejstvovali smo neke finansijere, ali treba nam prostor i građevinska dozvola. Da bismo napravili neki iskorak u evropskom smislu, sportska dvorana nam je neophodna. Gradonačelnik je to prihvatio i rekao da će u narednih 10-ak dana dostaviti potencijalna mjesta gdje bismo mogli da je gradimo", dodao je Branković.

O ekipi za narednu sezonu i dolasku novog trenera Irfana Smajlagića, čiji je povratak u Banjaluku najavljen, nije mnogo govorio, istakavši da će o svemu javnost biti blagovremeno obaviještena.

"Tim je trenutno u sklapanju, čuli ste da dolazi Irfan Smajlagić, još ništa nije završeno. Kad bude potpisano obavijestićemo javnost blagovremeno", podvukao je direktor banjalučkog kluba.

Njegov kolega iz Ženskog rukometnog kluba Borac Darko Savić pojasnio je da je kamp trebao biti održan prije tri godine.

"Trebao je biti realizovan još prije tri godine, ali nas je korona osujetila. Danas s ponosom možemo reći da je Rukometni kamp Borac opet aktuelan, a ono što me posebno raduje da smo žensku kvotu od 35 učesnica popunili bukvalno za jedan dan. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo svake godine dovoditi svjetska rukometna imena od kojih ćemo dobiti podršku i od kojih ćemo moći nešto da naučimo u smislu organizacije klubova", rekao je Savić i takođe zahvalio predsjedniku RS Miloradu Dodiku na podršci klupskim aktivnostima.

"Raduje nas što su prepoznali naš rad, prije pet godina nismo imali nijednu mlađu selekciju, a sad smo konstantni u osvajanju medalja. S ponosom ističem da ŽRK Borac ima sve mlađe kategorije i osvajamo trofeje. A ovaj kamp će nam dati dodatni vjetar u leđa, kako bi djeca iz regije naš klub i grad prepoznali kao ciljno mjesto za vlastiti razvoj".

Savić je istakao i da je RK Borac nosilac projekta i da je zahvalan što ŽRK Borac koristi njegovu infrastrukturu i ljudske resurse.

"Naša saradnja i međusobni odnosi su na ponos grada i Republike, odnosi su bukvalno kao kod brata i sestre. Volio bih da svi imaju ovakav odnos, pa bi naš sport sigurno brže napredovao".

Direktor "osica" je dodao da je praktično cijeli tim iz prethodne sezone ostao u klubu (osim Božane Ćutković i Duške Tintor, koje su završile karijere).

"Tri igračice će biti prekomandovane iz Borca 2, koje su osvojile titulu. To je formula da iz vlastitog pogona kreiramo prvu ekipu uz dva potencijalna pojačanja sa strane. Imamo dobru ekipu i nadam se da će ova godina biti u znaku Lane Lončar, Milane Railić i ostalih igračica, te da će pokazati svoj puni potencijal u domaćim i evropskim takmičenjima. ŽRK Borac je najbolje plasiran u Evropi od svih klubova BiH, nadam se nekom atraktivnom rivalu poput Borusije Dortmund, da opet napunimo 'Borik' i ponovimo prošlosezonski uspjeh (gostovanje Benfike, prim.aut)".

Damir Hasanović, generalni sekretar banjalučkog kluba, mišljenja je da će svojevrsni "hajlajt" predstojećeg kampa biti seminar za trenere na raznolike i veoma važne rukometne teme.

"Predavači su generalni menadžer Celja Miroslav Benicki, Abas Arslanagić, proslavljeni olimpijac, biće Marko Isaković iz Srbije, Banjalučanin Velimir Petković, koji je trenutno selektor Rusije, a u karijeri je osvojio tri pehara IHF kupa. Njegov specijalni gost će biti Anel Mahmutefendić, takođe Banjalučanin, koji je pomoćni trener Gumersbaha. Takođe imaćemo Branka Tamšaja, trenera Neksea, koji je podigao omladinsku školu u Celju. Seminar je besplatan i otvoren za sve. Za ženski dio kampa, gošća će biti Svetlana Ceca Kitić, najbolja rukometašica u istoriji", rekao je Hasanović i dodao da su svi seminari planirani u dvorani "Borik".

Glavni trener na banjalučkom kampu je Mirko Mikić, koji je naglasio da mu je čast što je odabran da bude koordinator.

"Trenutno imamo 62 prijavljena djeteta, to je optimalan broj iz mog iskustva za svakodnevni kvalitetan rad. Djevojčice imaju prednost pa će s njima raditi Nikola Bijelić, Sanja Veselić, Marija Šehovac i Dragana Vukosavljević. Ako bude potrebe uskočiće i neko od muških trenera, a osim mene, radiće Aleksandar Međedović, Dositej Perić, Srđan Bilandžić, dr Nenad Rađević kao glavni kondicioni trener, opcija je da dođe i Nebojša Grahovac i Vladimir Vranješ. Osim predavanja, o kojima je govorio Hasanović, ti stručnjaci će odraditi i pokazne treninge za napredne grupe kojima će prisustovati i ostali treneri. Dva puta dnevno će biti održavani treninzi u 'Boriku' i dvorani Centar, a na početku će biti inicijalna mjerenja da se vidi fizičko-motorička sposobnost polaznika, kao i test taktične obučenosti iz osnovnih rukometnih elemenata. A onda idemo dalje s planovima s ciljem da dođemo do onoga kako se približno radi u seniorskom rukometu. Nadam se da će djeca naučiti nove stvari, da će otići srećni i zadovoljni, kao i mi, te da ćemo ponoviti kamp i dogodine", zaključio je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SLAVUJ

Od Borca ostade samo ime

Sloboda

razvijate vi klubove iz tuzle,doboja itd.pobjegose svi iz tog jadnog kluba.

Lešinar

@Sloboda Nisi u pravu, sad ce doci Smajlagic i dovesti 5,6 polovnih stranaca da se pare potroše, neka i Vujovića vrate, on i Smajlagić u tandemu

Marko P

Neka Savić objasni kolegi iz muškog kluba Brankoviću kako se vodi jedan organizovan klub

Milos

Zasto Borac ne postane centar za razvoj igraca? Svi klinci odose, a niko ne da djetetu da dodje u Borac. Sramota za ovakav klub.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC