• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotova bajka na Vimbldonu: Bivša šampionka slomila hrabru Nataliju Stevanović!

Poslije velike borbe, brejka na startu, ali i ogromne sudijske greške i kiše koja je napravila haos - bajka Natalije Stevanović na Vimbldonu je gotova!

 Natalija Stevanović Petra Kvitova uživo prenos livestream vimbldon Izvor: Profimedia

Gotovo je! Poslije pet pobjeda, sjajne borbe i jednog seta odličnog tenisa protiv nekadašnje šampionke Vimbldona Petre Kvitove Natalija Stevanović ispala je sa turnira. Čehinja ju je pobijedila u trećem kolu sa 6:3, 7:5 i tako je završena najlkepša priča ovogodišnjeg turnira u Londonu. Ovaj meč će biti upamćen po sjajnoj borbi srpske teniserke, velikom prekidu zbog kiše u najgorem mogućem trenutku za Srpkinju

U prvom setu je srpska teniserka počela sjajno, uzela je brejk Čehinji, ali je onda sve krenulo nizbrdo. Do kraja seta je Kvitova dominirala i vrlo rutinski povela. Snažni udarci su bili previše jaki za Nataliju, a kada je povela u drugom setu djelovalo je da će sve biti vrlo brzo gotovo.

Ipak Stevanović je smogla snage da se vrati, da izjednači i povede, a kada je Kvitova trebalo da servira za ostanak u setu krenula je kiša koja je napravila veliku pauzu. Po povratku na teren nije se najbolje snašla Natalija, izgubila je sve gemove i bila poražena u ovom meču.

Ovo je 28-godišnjoj Stevanovićevoj bio prvi nastup u glavnom žrijebu nekog grend slema, pošto je uspjela da prođe tri kola kvalifikacija i da po prvi put uđe na jedan od četiri najbolja turnira na svijetu. Zatim je u prvom kolu napravila iznenađenje i eliminisala Karolinu Pliškovu, bivšu prvu na WTA listi, da bi zatim bila bolja od Njemice Tamare Korpač.

Ipak, na trećoj stepenici je naletjela na teniserku čiji joj stil ne odgovara i koja je mnogo veće ime, ali je ipak uspjela da pruži sjajan otpor.

Od ponedeljka je čeka ogroman skok na WTA listi, a svim navijačima u Srbiji ostaje da se nadaju da neće stati na ovome i da će nastaviti da igra kao u Londonu. Olga Danilović je prije ovoga imala odličan nastup na Rolan Garosu, tako da srpski ženski tenis proživljava odlične dane.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC