• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SAM POBIJEDIO? BOG I ANĐELI ČUVARI! Novak Đoković otvorio dušu o vjeri: Možda nećete verovati, ali NIJE PRVI PUT!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je govorio o vjeri koja mu je pomogla u drugom setu protiv US Opena.

 novak đoković o vjeri  Izvor: Profimedia/ IMAGO

Dugo će se pamtiti 10. septembar u Srbiji pošto su navijači tokom čitavog dana bili "prikovani" uz televizore i pratili su nastupe košarkaša, odbojkaša, fudbalera i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića. Nažalost,nije bio perfektnog skora od 4/4, pošto su prvo košarkaši poraženi u borbi za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, ali je srpske navijače u ranim jutarnjim časovima "podigao" Đoković koji je i sam pratio rezultate naših sportista.

"Bio je naporan sportski dan za Srbiju...", kazao je Novak Đoković na pitanje kako se "izvukao" u drugom setu koji je trajao preko 100 minuta:

"Reći ću najiskrenije, Bog i anđeli čuvari. U tim momentima kada fizički i materijalno ne osjećaš noge, vrti ti se tlo pod nogama, nebo iznad glave. Tada sa svojom vjerom koju imaš, nadaš se da će biti božanska intervencija. Možda mi nećete vjerovati, ali mnogo puta u karijeri to mi se desilo. Sam sebe sam iznenadio, mentalno razmišljajući, kako sam izdržao to. Moguće je ako vjeruješ u Boga i ako vjeruješ da ima viša sila koja ti pomaže. Ozbiljno to shvatam i vjerujem u to. Definitivno je božansko prisustvo bilo".

U pojedinim trenucima vidjelo se i da se njegova porodica moli za njega, majka je stiskala krstić u ruci i izgovarala molitvu na važne poene, a Novak Đoković je na kraju drugi set priveo kraju dobivši ga u taj-brejku poslije velike borbe. I sam priznaje da je poslije tog trenutka bilo i lakše za njega, međutim kada je bio u krizi...

"U tim trenucima možeš samo po nekom instinktu i intuiciji da igraš. Kada prebacite 30 udaraca ulazite u drugi sat igre drugog seta, lopticu ne vidim jasno, muti mi se pred očima. Teško je opisati to nekome ko nije u mojoj glavi i to ne vidi i ne osjeća. Došao si do krajnje tačke fizičke iscrpljenosti. Najteži set koji sam odigrao u karijeri u ovakvoj prilici, kao što je finale grend slema. Ništa uvredljivo, u mom timu ga zovu hobotnica, jer sve hvata. Vraća. Tjera te da odigraš još jedan udarac. Znao sam da se neće predati bez borbe i pokloniti titulu. Odigrao je fantastično protiv Alkaraza, znao sam šta me očekuje. Nisam mislio da će set toliko dugo trajati i fizički i mentalno i emotivno. To je presudilo, ta pauza poslije drugog seta vratila mi je energiju. U trećem sam se mnogo bolje osjećao", kazao je Novak Đoković.

Srpski teniser je poslije meča takođe nagovijestio do kada bi mogao da igra tenis i to se sigurno neće dopasti njegovim rivalima, dok je takođe odgovorio i na pitanje da li sebe smatra najboljim teniserom svih vremena.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:55
Novak: Da li sam najbolji sportista ikada?
Izvor: Eurosport
Izvor: Eurosport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC