• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković neće još u penziju: Igraće na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je poslije osvajanja četvrtog US Opena i 24. grend slema objavio da će najvjerovatnije igrati tenis sve do Olimpijskih igara 2028. godine u Los Anđelesu.

 Novak Djokovic igra tenis do Olimpijskih igara 2028 u Los Andjelesu Izvor: Profimedia/UPI

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 24. grend slem pobjedom nad Danilom Medvedevom u finalu US Opena, nakon čega se Rus našalio i upitao ga "dokle će više igratI tenis". Bilo je to pola u šali, a pola u zbilji, pošto je mlađim teniserima i dosadilo što im 36-godišnji Đoković "uzima trofeje", međutim ne stižu tako dobre vijesti za njih - pošto je Nole objavio do kada planira da ih "muči" i da se zapravo bavi tenisom.

Prvo je na konferenciji za medije to natuknuo njegov trener Goran Ivanišević pomenuvši Olimpijske igre 2028. godine kao glavni cilj, da bi vrlo brzo poslije njega to potvrdio i Novak Đoković. Preciznije, ako sve bude po planu i programu, Nole nema namjeru da stane prije svoje 41. godine!

"Da li mu je cilj 25. grend slem u Australiji i potom oproštaj u Parizu? Pitajte to njega kada dođe. Mislim da se to neće dogoditi. Hoće da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. Svašta se u toj njegovoj glavi dešava, hoće da ostvari dosta toga", kazao je Goran Ivanišević i na taj način "prebacio lopticu" u dvorište Novaka Đokovića, a srpski teniser se nije plašio ovog odgovora kada su mu novinari prepričali šta kaže trener.

"Što da ga iznenadi? To je plan...", rekao je Đoković i potom nastavio: "Interesantno je to što si spomenuo, Olimpijada. Dolaze u ciklusu, nadam se da ću ostvariti taj cilj i osvojiti zlato do kraja karijere. Dolazi na svake četiri godine i razmišljam u tom smislu, ako sad ne završavam karijeru. Ako ne završim u Parizu, onda idemo do Los Anđelesa. Vidjećemo, ne znam. Zavisi od mnogih faktora, najviše od osjećaja u srcu i duši. Ako imam želju i poriv i motivaciju svaki dan da se probudim i da kažem okej, pored svega što se dešava, pored toga što sam otac dvoje djece i činjenice da njih ostavljam na više od mjesec dana ponekad".

"Ako ima smisla i za mene i najuži krug ljudi, čija podrška mi je neophodna. Onda ću nastaviti da igram. Koliko? Ne znam. Znam sigurno da ću ovu sezonu završiti".

Takođe, Goran Ivanišević je ovim riječima takođe dao dobru naznaku da je zaista Novakov plan da još pet godina igra tenis i da kruniše svoju karijeru na savršen način. "Ne šalimo se, on shvata te brojke baš ozbiljno. Uvijek želi nešto više. Znam da nije lako motivisati se za neke manje turnire, slemovi i Olimpijada su za njega najvažniji. Da bi igrali dobro na velikim, morate da se motivišete za te manje turnire. Kao što je bilo sa Sinsinatijem i ovdje. Imali su Karlos i on sjajan meč u Sinsinatiju, dalo mu je to više samopouzdanja. Brojke su važne", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:07
Novak Đoković hladan pozdrav sa Benom Šeltonom
Izvor: Eurosport TV
Izvor: Eurosport TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC