• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću je ovaj meč preokrenuo karijeru: Od te pobjede mu niko ništa ne može!

Autor Dragan Šutvić

Duel između Đokovića i Federera u finalu Vimbldona 2014. godine bio je ekstremno važan za Srbina, tvrdi stručnjak Gil Gros.

 koji meč je preokrenuo karijeru novaka đokovića  Izvor: Profimedia/Sunday Ju

Novak Đoković dominira svjetskim tenisom, osvojio je 24 grend slem titule i ne planira da se zaustavi. Prije nove sezone i borbe za trofeje sa četiri najveća turnira igraće na Mastersu u Parizu i na zavrnšom Mastersu u Torinu, pa onda za kraj i na Dejvis kupu.

Da li bi do svega toga došlo da nije bilo jednog meča? Poznati teniski stručnjak Gil Gros je u podkastu "Analiza mečeva ponedjeljkom" istakao da je pobjeda srpskog igrača u finalu Vimbldona 2014. godine protiv Rodžera Federera bila prekretnica u njegovoj karijeri.

"Kvalitet je bio bolji 2014. godine, taj meč ne dobija dovoljno pažnje, a bio je prekretnica za Novaka. Od tog momenta postao je neko ko se sjajno nosio u velikim finalima, bolje nego iko prije, do tog dana bilo je suprotno. Gubio je mnogo finala, sa njim je tada bio Boris Beker ako se ne varam. Taj trijumf protiv Rodžera poslije pet setova, to mu je dalo sampouzdanje da dobija velika finala", rekao je Gros.

Pet godina kasnije ponovo su Srbin i Švajcarac igrali na istom mjestu, rezultat je bio isti. "Finale iz 2019. ostavilo je više traga, jer je Novak bio daleko iza Federera i mislili su mnogi da će to biti ključno za broj slemova na kraju karijera. Šta bi se desilo da se to nije dogodilo? Nikada nećemo to saznati, publika je imala osjećaj da je to možda posljednja šansa za Rodžera."

Nije tajna da je publika često bila na Rodžerovoj strani, posebno kada je igrao protiv Đokovića.

"Uvijek je na Vimbldonu postojala ta posebna veza izmenju Rodžera i navijača. Bilo je i te 2019. godine tako, ali je Novak imao odgovor, bio je meč za pamćenje. Taj duel ostavio je više traga, više nego okršaj iz 2014. godine. Bio je epski meč", zaključio je Gil Gros.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC