• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leotar nastavlja evropski put - slavlje Trebinjaca i u Letoniji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon trijumfa u Trebinju 24:22, Leotar i u gostima porazio Tenaks Dobele (29:26) i plasirao se u treće kolo EHF Evropskog kupa.

 RK Leotar Trebinje Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Dva evropska meča - dvije pobjede!

To je bilans rukometaša Leotara ove sezone u EHF Evropskom kupu. Trebinjski "plavo-bijeli", nakon trijumfa protiv letonske ekipe Tenaks Dobele 24:22 pred domaćom publikom, slavili su i u Letoniji u revanšu, ovaj put 29:26 (13:11), te tako izborili plasman u treće kolo ovog takmičenja.

Trebinjci su u dvomeču sa Letoncima pokazali da su bolji tim i zasluženo prošli dalje, a i na meču u Letoniji najbolji pojedinac bio je Vladimir Stanković, koji je postigao šest golova. Crnogorski internacionalac, koji je zbog sjajnih partija u dresu Leotara dobio i poziv u reprezentaciju Crne Gore, o čemu je govorio i za MONDO, vodio je svoj tim do drugog trijumfa i nastavka evropskog puta.

Izvor: Promo/RK Leotar Trebinje

Da u Letoniju nisu došli da brane stečenu prednost iz prvog meča, Trebinjci su pokazali od samog starta. Iako su rukometaši Tenaksa poveli 2:0, to je praktično bilo sve od njih u ovom meču. Vrlo brzo su gosti stigli i prestigli rivala, serijom 4:0 stavili im do znanja da ih i u ovom meču zanima samo pobjeda. Bolje su stajali na terenu, te su prvih 30 minuta riješili u svoju korist rezultat 13:11. Nisu dozvolili domaćinu u nastavku da se vrati

Stizali su domaći u nekoliko navrata do izjednačenja, ali ne i novog vođstva, pa su Trebinjci rutinski priveli meč kraju i slavili.

Osim Stankovića, sa pet golova istakli su se Aleksandar Milojević i Nemanja Dimitrijević, dok su po četiri gola dodali Marko Parežanin i Patrik Pavičić. U poraženom sastavu jedini raspoložen bio je Maris Veršakovs, koji je meč završio sa devet golova, ali to Letoncima nije pomoglo da izbjegnu eliminaciju iz EHF Evropskog kupa.

Žrijeb treće runde biće održan 24. oktobra. Prvi mečevi zakazani su za 25. i 26. novembar, a revanši su na programu sedam dana kasnije, odnosno 2. i 3. decembra.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC