• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne dolaze Magdeburg i Kil, pa da imamo zadršku!" Smajlagić pred meč sa Leotarom: Svi su u Boriku u podređenom položaju!

Autor Dragan Šutvić

Treener Borca m:tel obratio se novinarima pred derbi drugog kola Premijer lige BiH.

 rukomet borac leotar najava  Izvor: Promo/RK Borac

Srijeda je rezervisana za rukometni derbi Republike Srpske – Borac m:tel će u dvorani Borik ukrstiti koplja sa Leotarom (17.30 časova).

Igrači Irfana Smajlagića dočekuju ovaj okršaj nakon ubjedljivog trijumfa nad Čapljinom (43:22) u prošlom meču, dok puleni Dragiše Koraćevića u Banjaluku dolaze osokoljeni pobjedom u dvomeču nad letonskom ekipom Tenaks Dobele i plasmana u treće kolo Evropskog kupa, u kojem će koplja ukrstiti sa češkom Karvinom.

U najavi ovog meča, trener crveno-plavih istakao je, na konferenciji za novinare, da je situacija po pitanju zdravstvenog stanja šarolika.

"I posljednji put sam rekao – uvijek se dešavaju neke okolnosti, prehlade, povrede... To su neke stvari koje prihvatamo kao svakodnevicu sportskog kolektiva, tako da se i adaptiramo na to. Imamo određeni broj igrača gdje možemo praviti izmjene, a cijela priča se svodi na konkurenciju među igračima, da budu bolji, da jedan drugog radom i pristupom prisiljavaju da rade bolje i kvalitetnije. Zdravstveno stanje ćemo uvijek staviti sa strane i iscrpiti ono što imamo iz trenutnog rostera", počeo je Smajlagić svoje današnje obraćanje banjalučkim novinarima.

Strateg banjalučkog kluba podvlači da Borac m:tel u svakom meču ide na pobjedu – i da to ne treba da bude nikakva tajna.

"Ne igramo Ligu šampiona da nam dolaze Magdeburg, Kil, pa da imamo neku zadršku. Uz respekt prema svim ekipama u BiH, mi uvijek očekujemo pobjedu i igramo na tu kartu. Pobjedu zasnivamo na sebi, svom pristupu, radu, odnosno kvalitetu igrača. Svaka ekipa koja dolazi ovdje da igra protiv nas je u podređenom položaju."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Crveno-plavi su u dosadašnjem toku sezone odigrali tri meča, upisavši dvije pobjede i jedan poraz. Bile su vidljive oscilacije u igri – kad može da se očekuje da se ekipa stabilizuje?

"Dobro pitanje, samo što ni ja na njega nemam odgovor. Stvaramo preduslove, podlogu, svaku sedmicu počinjemo sa jednim rosterom, nakon dva dana ili poslije utakmice se taj roster promijeni, da li zbog povrede, različitih bolesti... tako da širimo mogućnosti. Biće potrebno vrijeme kako bismo stabilizovali ekipu i učinili da igrači i njihov organizam prihvate jednu novu količinu rada i intenziteta. Teško je procijeniti koliko vremena treba, i sami znate da pravljenje ekipe, selekcija igrača i stvaranje homogenosti ekipe zahtijevaju rad i vrijeme, a progres svakog igrača zavisi individualno od njih. Na to pitanje je teško odgovoriti, a ja se nadam da će to biti što prije, što brže, radimo u tom smjeru", nastavio je Smajlagić.

Leotar, Vogošća i Sloboda predstavljaće BiH u trećem kolu Evropskog kupa. Trebinjci i Vogošćani će ukrstiti koplja sa češkim klubovima (Karvina i Brno), Tuzlaci će odmjeriti snage sa turskim Spor Totom, a trener Borca m:tel uvjeren je da sve ekipe imaju dobru priliku da se plasiraju u osminu finala.


"Mislim da imaju realne šanse, realno je očekivati da igraju na granicama svojih mogućnosti. Za rukomet je dobra svaka prilika da se upiše pobjeda, dobro je i za klubove uopšteno. Motivacija klubova i izlazak u Evropu je nešto što ih tjera da idu naprijed, i rukovodstvo klubova, i sam grad kao sredinu da podižu nivo u svim segmentima, finansijskom i igračkom. Nadam se i želim od srca da sve tri ekipe prođu dalje i mislim da imaju realne osnove za to."

Ponovio je trener Banjalučana da nije pristalica toga da se njegova ekipa nekome prilagođava, već da treba da gleda samo sebe i svoj nastup na terenu.

"Više sam za varijantu da spremam svoje igrače, da dođu na određeni nivo. Normalno je da tehničko-taktičke zamisli postoje, ali uvijek sve zavisi od nas kako odigramo. Mi još uvijek tražimo da svaki igrač dođe u takvo stanje da igra na granicama svojih mogućnosti. Za to će trebati vremena, veliki broj igrača nije pripremljen za ovakav način funkcionisanja, odnosno dinamike treninga, opterećenja. Oni imaju jednu borbu sa svojim unutrašnjim mogućnostima, što je vrijeme adaptacije. U tom kontekstu gledam da mi budemo što bolji", istakao je Smajlagić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Desno krilo Borca m:tel Vladan Đurđević podsjetio je na septembarsko finale Kupa Republike Srpske protiv Leotara, u kojem su crveno-plavi poraženi.

"Ostao nam je malo gorak ukus nakon tog neuspjeha u borbi za trofej, tako da imamo odličnu priliku za revanš, da ih pobijedimo u ligi i da pokažemo da smo kvalitetniji od njih, pogotovo što se igra u Boriku. Ne treba to uopšte dovoditi u pitanje i kao što je trener rekao, treba u svakoj utakmici da idemo na pobjedu. Ekipa su koja već duže vrijeme igra zajedno, imaju dozu uigranosti, agresivni su u odbrani. Ne smijemo da im dozvolimo da se energetski dužu, sa te strane su izuzetno jaka ekipa. Od početka utakmice treba da im pokažemo da su došli u Borik i da će morati poprilično da se namuče da nešto naprave na našem terenu", kategoričan je Đurđević.

Ognjen Kalamanda podvukao je da je na tom meču Borac napravio mnogo grešaka i praktično sam sebe pobijedio.

"Potrudićemo se da ih ispravimo, da se ne ponovi ishod iz te utakmice. Iza njih su dug put i gust raspored, mi smo imali malo više vremena da se pripremimo za njih, tako da mislim da od nas sve zavisi. Najvažniji su naša energija i borbenost i mislim da uz te stvari nećemo imati problema da upišemo pobjedu", istakao je lijevi bek Borca m:tel.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Podiže kamen

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC