• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta niste vidjeli u prenosu! Stefanove riječi odzvanjale dvoranom - i Novak je priznao da ih je čuo!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković podigao je pehar na Završnom mastersu, a ovo su detalji koje niste mogli da čujete i vidite u TV prenosu. /Od izvještača MONDA iz Torina Nemanje Stanojčića./

 đoković siner finale torino šta niste vidjeli u prenosu  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pokazao je još jednom svima zašto je najbolji igrač svih vremena. U dva dana održao je čas tenisa dvojici tenisera koji predstavljaju budućnost ovog sporta, prvo je pregazio Karlosa Alkaraza u polufinalu, a onda Janika Sinera u finalu i osvojio Završni masters. Uz to je prestigao i Rodžera Federera i ima jedan trofej više sa ovog takmičenja.

MONDO je bio na licu mjesta i ponovo je nekoliko beogradskih redakcija imalo tu čast i privilegiju da sjedi u loži, tik pored lože u kojoj su članovi tima srpskog asa predvođeni Goranom Ivaniševićem. Odmah iza njih su sjedili sin Stefan i ćerka Tara u pratnji dadilje. Upravo zahvaljujući toj poziciji uspjeli smo da čujemo i neke zanimljivosti i detalje koje niste mogli da vidite u TV prenosu.

Glavni utisak su djeca i dvije Stefanove riječi koje su odjekivale "Pala Alpitur" dvoranom. Skoro cijeli finalni meč je vikao "Ajmo Nole". U neformalnom razgovoru pitali smo Novaka baš za taj detalj i priznao je da ga je dobro čuo. "Naravno da sam ga čuo i njegove povike. Malo mi je čudno bilo što je dobacivao 'Nole', a ne tata što obično radi", nasmijao se Đoković poslije konferencije za medije.

Za razliku od Stefana, Tara je bila mirnija. Prvo je ustala i popela se na stolicu i podržala Noletov ulazak u dvoranu, pred početak meča. Onda je sjela, izvadila svoju svesku, flomastere, bojice i počela da crta i da uživa u tome. "Nacrtala mi je neke prelijepe crteže", dodao je Novak u neformalnom razgovoru sa novinarima.

Koliko je sve ovo imalo dodatni značaj za njega moglo je da se vidi tik po završektu susreta. Prvo je dotrčao do svoje lože, zagrlio članove tima, proslavio sa njima i odmah potom prišao je svojoj djeci i poljubio ih. Onda je prije ceremonije dodjele pehara opet prišao Stefanu i Tari i malo popričao sa njima i objasnio im kakve obaveze ima poslije osvajanja titule i kada će moći da dođe kod njih što su oboje prihvatili sa osmijehom.

Da se vratimo sad malo i na sam meč i na stvari koje su se dešavale na terenu, mada i van samog terena kada je došlo do kratkog prekida meča zbog toga što su se sukobili navijači na tribini. Čarli Gomez Erera je iz Novakove lože mahao sudiji Oreli Tort i signalizirao joj da pogleda na tribine, kada je to učinila zaustavila je prvo susret, redari i obezbjeđenje izbacili su navijače koji su pravili problem i sve je onda nastavljeno.

Ljudi iz lože sve vrijeme pružali su podršku, tako je moglo da se čuje i da je njegov novi agent Mark Maden solidno naučio srpski jezik, čak je nešto kasnije bio raspoložen i za šalu kada su se novinari našalili da "podsjeća na Romana Abramoviča". A, poslije lagano dobijenog prvog seta Novak je napravio brejk već u prvom gemu drugog i to tako što je na 0:30 u svom servis gemu Siner zaustavio treći poen i tražio "čelendž", tada je Miljan Amanović dobacio Novaku "da je vidio da je lopta dobra i da je sve okej". Tako je i bilo, loptica je bila na liniji, Novak je došao do tri uzastopne brejk šanse i odmah je stekao veliku prednost.

Svojom sjajnom igrom Srbin je utišao domaću publiku koja se nije čula sve do sedmog gema drugog seta, tek tada su se uključili, počeli opet da pjevaju, da pružaju podršku Sineru koji je imao dvije brejk šanse i priliku da se vrati u meč. "Ubrzaj ruku, prvo ruka, pa onda tijelo. Priprema prije udarca", vikao je Ivanišević iz lože, Novak ga je čuo, pronašao je pravi servis, spasio brejk lopte i onda rutinski završio meč.

Osvojio je Đoković mnogo titula u karijeri, neke su mu bile sigurno mnogo važnije od ove iz Torina. Međutim, djeluje da će i ova imati posebno mesto u njegovom srcu. Najviše zbog djece i zajedničkog iskustva. Te dvije reči "Ajde Nole" koje je Stefan izgovarao, crteže koje mu je Tara posvetila, ima to za njega vrijednost najmanje identičnu kao i trofej, a možda čak i veću... 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC