• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Đurđević, rukometaš Borca m:tel: Neobično da igramo pretkolo Kupa BiH, ali šta se mora, nije teško!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u subotu s početkom u 17 časova odigraće svoju prvu takmičarsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone i to u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

 Vladan Đurđević pred prvu utakmicu RK Borac ovog proljeća protiv RK Hercegovina Izvor: Promo/RK Borac

Počinje proljećni dio sezone utakmicama drugog pretkola Kupa BiH.

U ovoj rundi takmičenja, Banjalučani će ugostiti Hercegovinu iz Nevesinja, koju su savladali u posljednjem susretu jesenjeg dijela Premijer lige BiH (27:22).

Tada su izabranici Irfana Smajlagića sredinom drugog poluvremena pobjegli na pet razlike i prelomili utakmicu na kojoj je najefikasniji akter bio desnokrilni rukometaš crveno-plavih Vladan Đurđević sa devet postignutih golova.

"Pred nama prva utakmica ove godine, u drugom dijelu sezone, a da nije pripremna. Malo je neobično da Borac igra pretkolo Kupa BiH, ali šta se mora nije teško. Utakmica je protiv rivala koji po mom mišljenju ima korektnu ekipu. Hercegovac je pokazao i u posljednjem kolu prvog dijela, a i u svim ostalim prvenstvenim utakmicama, da ima kvalitet. Svakog protivnika su poprilično namučili i odigrali korektan meč, baš kao i protiv nas", rekao je Đurđević za naš portal.

Crveno-plavi su okončali pripremni period na turniru u Beogradu - "Trofej Vuk Roganović", gdje su poraženi od pančevačkog Dinama i Metaloplastike iz Šapca, ali Đurđević je uvjeren u prolaz među osam najboljih u Kupu BiH.

"Iza nas su dobro odrađene pripreme i mislim da smo spremni za početak drugog dijela sezone, iako vodimo borbu sa prehladama i bolestima ovih dana, ali i pored tih nekih problema, mislim da smo spremni da se borimo na terenu i da upišemo prvu pobjedu u ovoj polusezoni".

Đurđević nikako ne potcjenjuje nevesinjsku ekipu, pa je u pomoć pozvao i banjalučke ljubitelje rukometa da dođu u subotu u dvoranu "Borik".

"Trebamo maksimalno ozbiljno shvatiti protivnika i pripremiti se za utakmicu i od početka nametnuti svoj tempo i agresivan ritam, a u određenom trenutku utakmice slomiti rivala. Pozivam navijače i ljubitelje rukometa da nam se pridruže u što većem broju i da zajedno, ja se nadam, proslavimo prolazak u četvrtfinale Kupa BiH".

Nevesinjci su na svojim društvenim mrežama takođe najavila meč i pozvala sve Hercegovce, koji žive u Banjaluci da dođu u "Borik" i pomognu ekipi protiv favorizovanog Borca m:tel.

"I ovaj put, kao i svaki put kad igramo u Banjaluci, očekujemo veliku podršku od naših zemljaka koji rade i studiraju u najvećem gradu Republike Srpske", saopšteno je iz hercegovačkog kluba.

Dosad su plasman u četvrtfinale Kupa BiH osigurale ekipe Izviđača, Slobode iz Tuzle, trebinjskog Leotara i Vogošće.

KUP BiH, drugo pretkolo

petak
Gračanica - Čapljina (19.00)

Subota
Borac m:tel - Hercegovina (17.00)
Krivaja - Sloga Doboj (19.00)
Maglaj - Konjuh (19.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

druga liga

mali jedva ste vi u ligi ostali

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC