• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pred debaklom u Dejvis kupu - bez Đokovića ne ide ni protiv autsajdera!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je izgubila prva dva singla od Slovačke, porazi Kecmanovića i Lajovića.

 Dejvis kup Srbija gubi od Slovačke  Izvor: Jose Luis Contreras / Zuma Press / Profimedia

Srbija je na pragu poraza i borbe za opstanak u Dejvis kupu. Poslije prvog dana takmičenja u Kraljevu izgubila je oba meča u singlu. To znači da u subotu mora da dobije oba meča u pojedinačnoj konkurenciji, pa da slavi i u dublu. U suprotnom će u septembru umjesto borbe za završni turnir i bitku za "salataru" morati da se bori za opstanak u Svjetskoj grupi. Teško je bez Novaka Đokovića, čak i protiv tima koji je bio autsajder na papiru...

U prvom meču je Miomir Kecmanović doživio iznenađujući poraz od 142. igrača svijeta Lukaša Klajna - 7:6 (7:2), 6:2. Ima Miša za čim da žali pošto je dva puta servirao za osvajanje prvog seta, prvo na 5:3, pa na 6:5, a onda je u taj-brejku pao, brzo je Slovak poveo sa 5:1 i onda priveo set kraju, pa onda rutinski osvojio drugi set.

Poslije njega na teren je izašao Dušan Lajović koji je znao da ima imperativ pobjede i da je neophodno da savlada Aleksa Molčana, 122. tenisera planete. Dobro je počelo, osvojio je prvi set (6:4) i to je bilo to od njega. Umjesto da dovrši posao dozvolio je Molčanu da se razigra u drugom setu, da povede sa 5:1 i da izjednači u setovima. Zatim je u trećem na terenu postojao samo jedan igrač (6:0), dakle ukupno - 4:6, 6:2, 6:0.

Izvor: Profimedia

Za mečeve u nedjelju prijavljeni su sledeći parovi - Kecmanović/Molčan i Lajović/Klajn. Ukoliko u singlu srpski tim uspije da dobije oba meča igraće se dubl za koji su prijavljeni Nikola Ćaćić i Kecmanović odnosno Jozef Kovalik i Igor Zelenaj. Trebalo bi naglasiti i da selektor Viktor Troicki ima pravo da promijeni odluku sat vremena prije početka meča.

"Nadam se da ću imati priliku da se u subotu revanširam publici, jer danas nisam bio na nivou koji oni zaslužuju. On je pogađao sve u ključnim momentima, to nisam očekivao i izgubio sam. Moramo da se izdignemo, igra se do trećeg poena", poručio je Kecmanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC