• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija SAD vaterpolo uživo prenos livestream
 Srbija SAD vaterpolo uživo prenos livestream

SRBIJA PREGAZILA AMERIKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU! "Delfini" idu na Olimpijske igre i u četvrtfinale!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Fantastično izdanje Srbije u trećoj dionici, kada je zbog crvenog kartona Amerika četiri minuta imala igrača manje!

 Srbija SAD vaterpolo uživo prenos livestream Izvor: Profimedia

Vaterpolisti Srbije završili su grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Dohi sa maksimalnim učinkom, a to je bilo neophodno za četvrtfinale ovog turnira i plasman na Olimpijske igre koje će se kasnije u toku godine održati u Parizu. Istina, trijumf nad Amerikancima nije bio lak poput onih protiv Japana i Crne Gore - meč je prelomljen tek u trećoj dionici.

Do tada su SAD imale čak i tri gola prednosti, a Srbija često nije pronalazila pravo rješenje u bazenu. Ključni detallj meča bio je grub faul Bena Haloka koji je dobio direktan crveni karton. Desilo se to nakon serije od dva gola Srbije, a trećim je Dušan Mandić sa peterca donio izjednačenje - na 8:8. U tim trenucima meča igrao je samo jedan tim.

Srbija je ubrzo pobjegla na tri gola prednosti, a Amerikanci nisu uspjeli da se vrate u meč tokom posljednjih desetak minuta igre. Srbija će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv pobjednika meča Hrvatska - Rumunija.

Možda će vas zanimati

16:41

KRAJ MEČA - 14:12!

Reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi, ali i na Olimpijskim igrama u Parizu. Prvi cilj je ostvaren!

16:38

30. minut - Majstorija Vučinića, 14:10!

Nije bilo mnogo vremena, ali je Srbija postigla 14. gol na meču i praktično stavila tačku na meč. Stevanović je zvao tajm-aut na kojem je crtao akciju za Vučinića, a on je maestralno pogodio sa velike udaljenosti.

16:32

28. minut - Gotov posao, 13:9!

Srbija završava posao u grupnoj fazi Svetskog prvenstva! Prvo preko Strahinje Rašovića, a zatim preko Nikole Jakšića uvećava prednost i teško je zamisliti da Amerikanci za nešto malo više od četiri minuta mogu da nadoknade četiri gola zaostatka.

16:29

24. minut - Biće drame, 11:9!

Pogađa Vudhed nakon duge akcije SAD, a Srbija sada ima samo dva gola prednosti. Do kraja meča ostalo je još šest minuta. Podsećamo, pobednik ovog susreta obezbediće plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

16:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 11:8!

Vaterpolisti Srbije su na najbolji mogući način iskoristili crveni karton protivnićkog centra Bena Haloka! Bilo je u jednom trenutku 5:8, a sada je 11:8 - delfini su postigli šest golova u nizu i osam minuta vaterpola deli ih od četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi!

16:17

22. minut - Preokret Srbije, 10:8!

Isključenje Amerikance je, u skladu sa očekivanjima, prelomilo meč na Svetskom prvenstvu! Srbija surovo koristi sve ukazane šanse i sa igračem više u bazenu rešeta SAD - pogodili su Jakšić, pa Mandić i sada je dva gola prednosti za delfine!

16:14

21. minut - ISKLJUČENJE!

Srbija se vraća! Prvo je zaostatak smanjen na samo jedan gol, a zatim se dogodio detalj koji bi mogao da bude preloman na ovom susretu. Selektor Stevanović zatražio je čelendž zbog prekršaja Bena Haloka!

Američki centar dobio je direktan crveni karton zbog veoma grubog prekršaja, a Dušan Mandić je sa dosuđenog peterca postigao pogodak za izjednačenje. U nastavku meča imaćemo veliku šansu za prednost jer SAD četiri minuta igraju sa igračem manje!

16:07

18. minut - Vučinić, 6:8!

Amerikanci su bolje počeli treću deonicu, ali je Srbija organizovala veoma lep napad koji je nakon iznuđenog igrača više i uplivavanja Vučinića realizovala. Biće prilike da se stigne rezultat!

16:00

POLUVREME - 5:7!

Imala je srbija napad za još jedan prilazak na gol zaostatka, ali... Ovog puta je stativa pomogla Amerikancima! Razliku ćemo morati da nadoknadimo u trećoj i četvrtoj deonici meča!

15:59

15. minut - Može i Ubović, 5:6!

Dug i pomalo konfuzan napad Srbije realizovao je Ubović, kojem je lopta u jednom trenutku iskliznula iz ruke. Čini se da mu je to omogućilo još bolju poziciju za udarac, a Srbija sada ima samo gol zaostatka protiv SAD!

15:56

14. minut Jakšić, 4:6!

Odlepili su se Amerikanci na tri gola razlike, ali onda se pojavio kapiten Nikola Jakšić. Jedan od najboljih srpskih vaterpolista raspalio je po lopti i smanjio zaostatak našeg tima na dva minuta do poluvremena.

15:53

13. minut - Šteta, 3:4!

Imao je zicer Vučinić da poravna rezultat na 4:4, ali... Pogodio je stativu, Amerikanci su otplivali u kontru i sada imaju dva gola prednosti protiv Srbije!

15:50

11. minut - Mandić, 3:3!

Povukao je Strahinja Rašović kontru, Mandić se pojavio na drugoj stativi i probušio je odbranu Amerikanaca! Impresivna akcija srbije nakon nekoliko lošijih napada - mučili smo se sa realizacijom, ali je u odbrani sve funkcionisalo. Izabranici Uroša Stevanovića dva puta su se odbranili sa igračem manje na početku druge deonice.

15:44

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 2:3!

Srećom, u pretposlednjem napadu Amerikanaca poništen je njihov pogodak sa manje od dva metra udaljenosti, pa Srbija ima samo gol zaostatka. Delfini su dva puta vodili, ali u naredne tri četvrtine moraju da naprave preokret protiv tima koji vodi Dejan Udovičić.

15:43

8. minut - Preokret, 2:3!

Stala je Srbija, brzopleti napadi nisu doneli rešenje, a Amerikanci su uspeli da naprave preokret u finišu prve deonice. Golovima Daubea i Hupera SAD imaju prednost u finišu prve četvrtine.

15:39

6. minut - Velika borba, 2:1!

Amerikanci su izjednačili nakon gola Irvinga, a Srbija koristi prvi pad koncentracije američke odbrane. Nisu reprezentativci SAD na vreme postavili odbranu, a Vico je to iskoristio za drugi gol našeg tima.

15:35

4. minut - Vučinić, 1:0!

Isticalo je vreme za npd Srbije, koja nije najbolje organizovala akciju sa igračem više, ali onda se pojavio Vučinić! Strašan pogodak za prvu prednost na ovom meču.

15:33

2. minut - Odbrane!

Tri napada su imali Amerikanci na početku meča - dva puta se Srbija dobro odbranila, a treći put nas je i sreća pogledala jer smo imali igrača manje. Lopta se od okvira gola odbila u ruke srpskim vaterpolistima, koji su krenuli po prvi gol na meču!

15:30

Počinjemo!

Srećno, Srbijo!

15:15

Šta treba Srbiji?

Pobeda nad reprezentacijom SAD donosi Srbiji prvo mesto na kraju grupne faze, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale. To je rezultat dovoljan za overu olimpijske vize, pa ćemo u tom slučaju delfine gledati i u Parizu kasnije ove godine.



Standings provided by Sofascore

15:00

Prva dva kola!

Vaterpolisti Srbije su u prva dva kola grupne faze imali lakši posao nego što se to očekivalo. Prvo je pao Japan (17:10), za zagrevanje, a zatim je u velikom derbiju rutinski savladana Crna Gora (14:8) koja sada mora da strepi i za drugu poziciju u grupi.

14:45

Dobar dan!

Vaterpolisti Srbije u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu igraju protiv SAD za prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i vizu za Olimpijske igre u Parizu, gde treba da brane zlato sa prethodna dva turnira. Meč počinje u 15:30, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

UKRATKO

  • Srbija - SAD 14:12!
  • Prvo mesto u grupi
  • Vizu za Olimpijske igre
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije