• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ponizio Nadala, a Federeru već spremio novi udarac

Novak Đoković je najveći ikada i tu dileme više nema.

 Novak Đoković 418. nedjelju na vrhu ATP liste Izvor: Mal Taam/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nevjerovatni, neponovljivi, nezaustavljivi Novak Đoković! Svanuo je još jedan ponedjeljak u kome je on prvi na ATP listi, a ovaj je poseban. Proslavlja Srbin svoju 418. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, a time je zadao još jedan udarac svom najvećem rivalu. 

Novak sada ima duplo više nedjelja na prvom mjestu ATP liste od Rafaela Nadala koji je na 209 nedjelja i tu će po svoj prilici ostati. Sada je Španac zbog velikih pauza zbog povreda potpuno ispao iz igre za visok plasman i trenutno je 647. na svijetu sa samo 50 ATP bodova. Novak je prvi sa 9.725, drugo mjesto drži Karlos Alkaraz sa 8.805 bodova, treći je Janik Siner sa 8.310, četvrti Danil Medvedev sa 5.765, a od petog mjesta i Aleksa Zvereva sa 5.060 bodova se već pravi velika razlika u odnosu na sam vrh.

Ne samo da Novak ima duplo više nedjelja na vrhu od najboljeg aktivnog igrača, već ima više nedjelja na vrhu od svih aktivnih tenisera na turu. Kad se zbroji Nadalovih 209 nedjelja, 41 nedjelja Endija Mareja, 36 nedjelja Karlosa Alkaraza i 16 nedjelja Danila Medvedeva, to je opet daleko manje od Novaka. Svi zajedno imaju 305 nedjelja, 103 nedjelje manje od Novaka ili tačno dvije godine manje na vrhu.

Čekaćemo još dvije nedjelje da padne još jedan rekord i da Novak postane najstariji broj jedan u istoriji. On sada 36 godina i 308 dana, a Rodžer Federer je posljednji put bio prvoplasirani sa 36 godina i 320 dana. Tako će pasti jedan od rijetkih preostalih rekorda koji drže Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC