• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je jednim potezom kupio Kejt Midlton! Svima je promaklo, ali princeza je odmah shvatila šta je uradio

Autor Dragan Šutvić

Dobro je poznato da je Novak Đoković svake godine poseban gost na Vimbldonu gdje mu je u posljednje vrijeme Kejt Midlton najčešće predavala pehar. A Nole nije zaboravljao na manire i "kraljevski kodeks" čime je oduševio Britance.

 Novak Đoković i Kejt Midlton Izvor: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton nije se mjesecima pojavljivala u javnosti i sve je zabrinula zbog toga, da bi u petak saopštila da joj je dijagnostikovan rak u 43. godini. Zbog toga je podvrgnuta "preventivnoj" hemioterapiji i svi se nadaju da će joj to pomoći da pobedi opaku bolest, pa da se ponovo nađe na Centralnom terenu Vimbldona i uruči trofej šampionu, kao što to radi godinama unazad.

Tako smo navikli da Kejt Midlton teren dijeli sa Novakom Đokovićem, sedmostrukim šampionom Vimbldona, koji ni u pobjedama ni u porazima nije zaboravljao na kodeks na najvećem teniskom turniru na svijetu čiji je pokrovitelj i kraljevska porodica Ujedinjenog Kraljevstva.

O čemu se radi? Novak Đoković bi pred uzimanje pobjedničkog pehara (ili mnogo rjeđe onog "tanjira" za poraženog) uvijek pokazao poštovanje Kejt Midlton tako što bi se poklonio pred njom, što je u skladu sa "kraljevskim protokolom". Za razliku od njega, mnogi teniseri sa kojima je igrao u finalu, zaboravljali bi na to, međutim Đoković se sjetio čak i kada je prošle sezone u finalu izgubio od Alkaraza poslije borbe u pet setova. Njegov potez primijetio je i mladi Španac koji ga je potom pratio i isto učinio.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine na Vimbldonu, kada je uprkos svemu imao dovoljno koncentracije da zastane i blago se nakloni, što je sigurno uvažila i Kejt Midlton.

Interesantno je da je Kejt Midlton 2019. godine i sama prekršila "kraljevski protokol" kada je Nole trijumfovao, ali ne zbog Srbina već Rodžera Federera. Poraženom finalisti je stavila ruku na rame i kratko su porazgovarali, što je bilo neprihvatljivo kraljevskoj porodici koja prema pravilima ne smije ni da pruži ruku i čestita na terenu. Kejt Midlton su to žestoko zamjerili, tako da od tada nije ni pomišljala da ponovi sličnu stvar.

Pobjednik turnira potom odlazi na posebnu ceremoniju u okviru "Ol Ingland klaba" gdje "ćaska" sa kraljevskom porodicom, tako da smo često viđali Đokovića u razgovoru sa Kejt Midlton, njenim suprugom princom Vilijamom, pa i njihovim sinom Džordžom koji je želio da pridrži pehar.

"Kako vama ide sa tenisom ovih dana"?", glasilo je Novakovo pitanje za Kejt Midlton nakon što je 2021. godine osvojio svoj 20. grend slem: "Malo teže. Svaki put kada se uhvatim za reket i počnem da igram, odjednom se oko mene stvore djeca koja i sama hoće da igraju. Ali to je zaista sjajno", rekla je kroz smijeh vojvotkinja kojoj se očigledno dopalo pitanje.

"To je prelijepo", složio se Nole sa njom i zahvalio joj se što je gledala meč.u kome je slavio: "Hvala vam što ste bili ovdje. Sve najbolje vama i vašoj porodici".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC