• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ne može da zaboravi na Novaka! Smije se, ali pati - četiri riječi otkrile šta ga boli u Rimu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rodžer Federer je na Instagramu podijelio fotografiju koja može da se gleda iz dva ugla. Jedan ugao govori da nije još prebolio...

 Rodžer Federer odmara se u Rimu Izvor: Instagram/printscreen/rogerfederer

Slavni teniser Rodžer Federer je već dvije godine u penziji i počeo je da "uživa u životu" kada nema profesionalnih obaveza. Vidimo da stalno putuje (vodio je roditelje u Tajland), često je gost na brojnim događajima (sa suprugom bio na dodjeli Oskara), međutim stiže da posveti i vrijeme "samom sebi".

Tako se Federer na Instagramu pohvalio da je ove nedjelje posjetio Italiju, preciznije Rim. Na fotografijama se vidi da je obišao i najvažnije turističke lokacije u gradu, da je uživao u dobroj pasti, a iako je osmijeh bio "od uva do uva", mnogi su mogli da vide i dozu žaljenja za propuštenom prilikom iz njegove jednostavne poruke. Ali, pod uslovom da su temeljno pratili tenis u posljednjih dvadesetak godina...

Šta je to napisao Federer, a da je izazvalo toliku pažnju? Samo četiri riječi: "Konačno sam osvojio Rim", bila je njegova poruka uz fotografiju iz jednog restorana u kome je jeo italijanske specijalitete, a potom i sa Foro Italika podjestivši navijače da za dvije i kusur decenije karijere nijednom nije uspio da slavi u ovom gradu.

Tokom bogate karijere ima čak 103 osvojene titule, ali nijednom u Rimu iz 13. pokušaja, što je jedini masters uz Monte Karlo koji nikada nije osvojio. Možda i zato što se igra na šljaci gdje je dominirao Rafael Nadal, ali ne treba zaboraviti i da je Novak Đoković bio "gladijator u Rimu" i čak šest puta je osvajao titulu.

Federera su u finalima pobjeđivali Nadal (2006. i 2013. godine) i Đoković (2015. godine), a malo ko se sjeća da je to učinio i anonimni Feliks Mantila 2003. "Bila je ovo divna nedjelja, drago mi je što sam došao u Rim i igrao. Dobra je ovo godina za mene za sada, dobar i turnir, ali je Novak bio prejak danas. Čestitam mu i nek samo tako nastavi", pričao je Federer poslije tog poraza, dok je Đoković rekao da se u Rimu "osjeća kao kod kuće" i drago mu je kad god dođe: "Uvijek je izazov i lijepo igrati protiv Federera. Srećan sam, hvala svim navijačima, niko ne može da vas nadmaši."

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC