• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer spomenuo Novaka, Rafu i Endija: "Neka igraju dugo, koliko i ja"

Rodžer Federer tvrdi da je srećan što je prvi otišao u penziju od igrača iz "velike četvorke"

 Rodžer Federer o odlasku u penziju Izvor: Profimedia

Rodžer Federer (42) otišao je u penziju u septembru 2022. godine. Posljednji meč u karijeri odigrao je u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu i od tada je "bacio reket". Vrijeme koristi da uživa sa porodicom i da posećuje razne destinacije širom svijeta što se vidjelo po objavama na društvenim mrežama.

Poslije dugo vremena pričao je detaljno o tenisu i dešavanjima u "bijelom sportu". Jedno od pitanja bio je odlazak u penziju i to što i dan-danas Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Marej igraju.

"Dobro se osjećam kada ih vidim na terenu. Kada sam u Londonu otišao u penziju na konferenciji su pored mene bili Novak, Rafa, Endi, Borg i rekao sam i tada da je dobro što ja odlazim prvi. Proveo sam neko vrijeme na turu bez njih i sada je njihovo vrijeme da imaju te momente bez mene", počeo je Federer intervju za "GQ".

Objasnio je Švajcarac, koji se povuka u 41. godini, i zašto to misli.

"Bilo bi pogrešno za mene da se Marej prvi penzionisao, kad je imao probleme sa kukom. Ili Nadal kada je imao probleme sa koljenima. Nismo znali koliko dugo će da igraju. Zato sam srećan što sam se prvi penzionisao. Volio bih da oni igraju dugo koliko i ja."

Nada se da će Nadal uskoro da se vrati na teren, već na šljaci. "Tužan sam zbog njega i što nije mogao da provede toliko vremena na terenu koliko je želio. Nadam se da će uspjeti u onome što planira. Imam dobar osjećaj za njega, iako se povukao sa turnira u Dohi i Indijan Velsu. Nadam se da će ponovo da uskoči u taj voz i da će uspjeti", zaključio je Federer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC