• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Novak već pokazao novog trenera? Došao bez Ivaniševića u Beograd, pa trenirao s prijateljem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković će u nastavku sezone imati novog trenera jer je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem.

 Ko će biti novi trener Novaka Đokovića? Izvor: MN PRESS

Najbolji svjetski tensier Novak Đoković odlučio je da nakon četiri godine veoma uspješne saradnje prekine poslovni odnos sa nekadašnjim hrvatskim teniserom Goranom Ivaniševićem. Njih dvojica su se rastali nakon rane eliminacije na Indijan Velsu i Novakove odluke da ne igra u Majamiju, kako bi se što bolje pripremio za evropski dio sezone i turnire na šljaci.

Đoković će u narednim danima morati da pronađe novog trenera, a jedno ime odmah se pojavilo na vrhu liste kandidata. Za to vrijeme Novak Đoković je stigao u Beograd i trenirao u Košutnjaku, gdje je radio pod okom nekada najboljeg dubl tenisera na planeti, Nenada Zimonjića! Bivši srpski teniser već je radio kao trener Novaku Đokoviću tokom svog selektorskog mandata, pa mnogi pretpostavljaju da će upravo Ziki pratiti Novaka na turnirima koji slijede.

Prvi naredni izazov biće prestižni turnir u Monte Karlu, prvi koji će Novak Đoković igrati na šljaci ove sezone. Zemljana podloga najbitnija je za najboljeg svih vremena u tekućoj sezone jer pored važnih mastersa ima priliku da po četvrti put u karijeri osvoji Rolan Garos, a na istim terenima igraće se i olimpijski turnir u Parizu. Još davno smo saznali da je zlato sa Olimpijskih igara rezultat koji Novaka Đokovića pokreće, motiviše i gura naprijed!

Zlatna medalja sa Olimpijskih igara praktično je jedini važan trofej koji Novaku Đokoviću nedostaje u karijeri. Već je rekorder po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste, po broju grend slem i masters titula, a ima i pozitivan skor protiv dvojice najvećih rivala - Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ukoliko bi u Parizu osvojio zlato, svi ciljevi postavljeni na početku karijere bili bi ostvareni.

Možda je upravo zato Novak Đoković odlučio da mu u nastavku karijere trener bude nekadašnji srpski teniser. Sa Zimonjićem je imao fantastičan odnos kroz čitavu karijeru, a Nenad je jedan od tenisera koji su u djetinjstvu motivisali Novaka da se bavi sportom. Zimonjić je bio prvi reket planete u dublu, osvojio je tri grend slema u muškom i pet u miks dublu, a kao selektor reprezentacije Srbije predvodio je tim do trofeja na ATP kupu. Takođe, bio je važan dio generacije koja je 2010. godine osvojila Dejvis kup.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC