• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak zvao Gorana u Ameriku, pa ga otpustio! Hrvati imaju šok saznanja - kako je "pukla" saradnja?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je donio odluku o rastanku tokom turneje u Americi.

 novak djokovic otpustio gorana ivanisevica u americi Izvor: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da raskine saradnju sa Goranom Ivaniševićem nakon pet godina. Tokom tog perioda, Nole je došao do ko zna koliko rekorda, ali svakako su dva najvažnija - najviše nedjelja na vrhu ATP liste i najviše grend slemova (24) od svih tenisera u istoriji. I zbog toga će vječno biti zahvalan Hrvatu...

To je jasno naznačio i u oproštajnom pismu u kome nije objasnio razloge rastanka, što je podgrijalo spekulacije. Znamo da su njih dvojica u sjajnim odnosima, čak i uprkos brojnim svađama na terenu, a sada iz Hrvatske stižu informacije da je ipak bilo problema za koje javnost nije znala. Prema pisanju "Jutarnjeg lista", nijedan pravi teniski navijač ne treba ovu informaciju da dočeka kao "veliko iznenađenje" jer je Nole odlučio tako još tokom Australijan opena.

"Ivanišević je, saznajemo, Đokovićevu odluku saznao tokom mastersa u Indijan Velsu, odakle se vratio sa saznanjem da više neće biti trener srpskog tenisera. U prevodu, 'polovična' američka turneja bila je oproštajna, a rano ispadanje i neočekivani poraz od Luke Nardija nimalo nisu popravili utisak", pišu kolege iz Hrvatske.

Podsjetimo, Novak Đoković je poslije razočaravajućeg nastupa u Indijan velsu odustao od Majamija, a tamo je vrijeme provodio sa svojim drugim trenerom, Čarlijem Gomezom. Za sada djeluje da tu neće biti novih promjena, dok su polako počele spekulacije o tome ko će naslijediti Gorana Ivaniševića. Sudeći prema detalju iz Beograda, možda neće biti iznenađenje ako Nenad Zimonjić bude novi trener srpskog asa.

ŠTA JE ĐOKOVIĆ REKAO O GORANU?

Izvor: Instagram/goranivanisevicofficial/Screenshot

"Jasno se sjećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine, a Marjan i ja smo tražili nekoga ko će nam donijeti nove stvari i popraviti servis. Štaviše, ne samo da je donio servis, nego i toliko smijeha, zabave, godina na prvom mjestu ATP liste, rušenja brojnih rekorda i više od 12 grend slemova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li pomenuo da je donio i malo drame? Navijači će znati na šta mislim. Goran i ja smo odlučili da prestanemo da sarađujemo prije nekoliko dana. Naša hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je čvrsto kao kamen. Šta više, ponosan sam da kažem, nisam siguran da i on, da osim što smo zajedno osvajali turnire, isto smo imali i bitku u Parkiziju.. Godinama. I taj turnir se nikad ne završava. Šefinjo, hvala na svemu prijatelju moj. Volim te!", zaključio je Nole.

S druge strane, Goran Ivanišević nije bio ni približno rječit poput svog učenika, pošto se na društvenim mrežama oglasio uz samo dva emotikona.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:50
NOVAKOVO VIKANJE NA IVANIŠEVIĆA JE BILO TAKTIKA? Trener objasnio žestoku reakciu šampiona: Reč je o ŠIFROVANOM vidu komunikacije!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Jutarnji list/MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC