• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokad je Novak Đoković sigurno broj 1? Promjene u vrhu, Janik Siner preskočio Karlosa Alkaraza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković će imati težak zadatak da zadrži prvo mjesto na ATP listi.

 do kada je novak djokovic prvi na atp listi ima novu opasnost Izvor: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković počeo je 419. nedjelju na vrhu ATP liste, a više mu Karlos Alkaraz nije najveća opasnost. Dugo je mladi Španac disao za vratom srpskom asu, na jedno vreme prošle godine uspio i da mu uzme prvo mjesto, ali zbog nešto slabijih izdanja u 2024, od ponedjeljka je na trećem mjestu.

Sada se između Đokovića i Alkaraza "ubacio" Janik Siner koji igra najbolji tenis u 2024. godini. Mladi italijanski teniser je to dokazao i osvajanjem mastersa u Majamiju, gdje je zaradio novih 400 bodova. Tako u ovom trenutku ima 8.710 bodova, dok je Đoković na nešto više od hiljadu ispred (9.725). Na trećem mjestu je pomenuti Alkaraz koji je izgubio bodove zbog poraza u četvrtfinalu Majamija, tako da je sada na 8.645.

Danil Medvedev je zadržao četvrto mjesto uprkos tome što je izgubio čak 600 bodova u Majamiju (7.165), a već daleko iza njega su Aleksander Zverev (5.370), Andrej Rubljov (4.890), Holger Rune (3.615), Grigor Dimitrov (3.540) i Hubert Hurkač kao desetoplasirani (3.425).

Sada je pred Đokovićem dio godine gdje može da zaradi lijepe poene, pošto je u Monte Karlu lani ispao već u trećoj rundi, ostaje bez 50 bodova sa Srpska opena, nije igrao masters u Madridu, dok je na mastersu u Rimu stigao "samo" do četvrtfinala. Na ovaj način, Đoković bi mogao da zaradi ozbiljan broj bodova pred Rolan Garos i Vimbldon (gdje brani 4.000 bodova), a priča se i da bi mogao da odustane od svog omiljenog turnira.

U istom periodu Alkaraz brani titule u Barseloni i Madridu (1.500 bodova), dok u Monte Karlu nije igrao, a u Rimu je stigao tek do trećeg kola. Siner pak "brani" polufinale Monte Karla, četvrtfinale Barselone, četvrto kolo Rima, ali se posebno raduje Rolan Garosu gdje može do ogromnog broja bodova, jer je lani ispao već u drugom kolu.

Dakle, pred nama je uzbudljivo ljeto u tenisu gdje će Đoković ozbiljno morati da se pomuči da zadrži prvo mjesto na ATP listi, tako da je čak ono što slijedi kao "zagrijavanje" za Rolan Garos njemu vrlo važno i zato je promijenio trenera.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Novak Djokovic na treningu u Beogradu
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC