• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, uzmi mene za trenera! Najtrofejniji svih vremena Đokoviću poslao poruku po sinu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amerikanac se direktno obratio Srbinu i ponudio da mu pomogne.

 Džimi Konors nudi se da bude trener Novaku Đokoviću Izvor: R.Z./ATAImages/YouTube/Amazon Prime Video UK & IE

Bivši američki teniser Džimi Konors (71) ponudio se Novaku Đokoviću da mu bude novi trener poslije odlaska Gorana Ivaniševića. U razgovoru sa svojim sinom Bretom, on je u jednom podkastu priznao da bi rado sarađivao sa Noletom, ako bi Srbin to htio.

"Naravno da bih to htio. Ako bi se stvorila šansa, sigurno bi mi bila čast i ako bi i razmislio o meni u tom kontekstu", rekao je osmostruki grend-slem šampion.

Konors je postao profesionalac 1972. godine, a penzionisao se 1996. Prvi teniser svijeta postao je 1974. godine, osvojio je pet puta titulu na US openu, dva puta na Vimbldonu i jednom na Australijan openu, a šljaka mu je bila najveći problem, pa u četiri učešća u polufinalu Rolan Garosa nijednom nije ušao u finale.

Bio je tek drugi igrač u Open eri koji je osvojio tri grend-slem titule u jednoj kalendarskoj godini, a te 1974. bilo mu je zabranjeno da učestvuje na Rolan Garosu jer je sarađivao sa asocijacijom "Vorld tim tenis" (WTT). Od 1974. do 1978. godine završavao je sezonu kao "Broj jedan".

Konorsov sin je poslao Novaku poruku zašto bi trebalo da "uzme" njegovog oca. "Novak ne igra svake nedjelje, to je jedna od stvari koja bi mogla da bude od koristi. Ne želite da budete na putovanjima 40 nedjelja godišnje, ali ne želi ni Novak. On vjerovatno želi da igra samo na najvećim događajima. Đokeru, pozovi ga ako razmišljaš o tome", kazao je Bret Konors.

Džimi Konors i dalje drži rekord u broju osvojenih trofeja među teniserima, jer ih je podigao čak 109, odigravši 1.557 mečeva, uz 1.274 pobeda.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

SUŽANJSTVO 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC