• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac umalo prokockao sedam golova prednosti: Banjalučani uz dosta muke slavili u Tuzli

Autor Haris Krhalić

Bila je ovo možda i najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva.

 RK Borac m:tel Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Kakav rukometni meč smo gledali u tuzlanskom Mejdanu! U okviru 21. kola Premijer lige BiH Sloboda je na svom terenu dočekala ekipu Borca. Iako su izabranici Irfana Smajlagića imali čak sedam golova prednosti u jednom trenutku prvog dijela te +5 na poluvremenu na kraju su morali "loviti" zaostatak od dva gola. Na kraju su ipak našli snage i upisali minimalan trijumf.

SLOBODA - BORAC 27:28 (10:15)

Nakon početnih problema u odbrani sa obje strane u prvih pet minuta, nakon kojih je rezultat glasio 3:3, rukometaši Borca su zatvorili prilaze svom golu i u narednih desetak minuta napravili seriju od čak 7:0 pa su tako izabranici Irfana Smajlagića imali prednost od sedam golova pri rezultatu 3:10.

Nakon toga Sloboda stiže do dva gola, te j eLuka Knežević u 17. minuta spustio zaostatak svoga tima na pet golova.

U 20. minutu meča pri rezultatu 7:12, kapiten Tuzlaka Emir Suhonjić dobio je crveni karton zboog prigovora.

Sloboda je do kraja prvog dijela u dva navrata imala priliku da se vrati na tri gola zaostatka, ali golman Borca Nebojša Grahovac bio je nesavladiv. Iskusni čuvar mreže u prvih 30 minuta zaustavio je čak četiri sedmerca i imao ukupno osam odbrana.

Na pauzu se otišlo sa +5 za Borac (10:15), a pored Grahovca zasluge za ovu prednost Banjalučana idu i Vladanu Đurđeviću koji je u prvom poluvremenu postigao sedam golova.

Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Nastavak igre donio je posve drugačiju sliku na terenu. U prvih pet minuta Sloboda pravi seriju 4:0 i prilazi na samo pogodak zaostatka (14:15).

Ipak, u tim trenucima probudio se Nedim Hadžić koji je nanizao četiri gola i „držao“ Borac na +3 (16:19). Nakon tog Sloboda koristi igrača više i ponovo se vraća na pogodak zaostatka. Na drugoj strani pogađa Zalevski, a nakon promašaja Tuzlaka sedmerac nije uspio iskoristiti Hadžić.

Nakon fantastične odbrane golmana Slobode Zdravka Čajića, Grubić ne koristi napad za izjednačenje, ali Čajić nakon tog zaustavlja još jedan šut.

U 44. minutu isključen je Klimavec, a Sloboda stiže do izjednačenja (20:20) prvi put nakon početnih 3:3. Čajić zaustavlja i pokušaj Đurđevića sa sedam metara, a bivši rukometaš Borca Luka Knežević pogađa za prednost Slobode (20:21).

Imali su Tuzlaci i +2, a Miloš Nježić u 53. minutu ne koristi sedmerac za izjednačenje. Ponovo je briljirao golman Slobode Zdravko Čajić. Ono što nije pošlo za rukom Nježiću, uspio je Stojanović golom za 23:23. Sloboda u narednom napadu gubi loptu, a Đurđević prvim golom u nastavku donosi novu prednost banjalučkom timu. 

Dvije minute prije kraja rezultat je glasio 26:26 te je bilo jasno da nas čeka prava drama u završnici. Hadžić sa sedam metara 60 sekundi prije kraja pogađa za 26:27. Nikša Petrović je u narednom napadu skrivio sedmerac i zaradio isključenje, ali je Grahovac ponovo zaustavio sedmerac (peti put na meču).

"Tačku na i" stavio je Đurđević (26:28) da bi Kurteš na kraju samo uspio smanjiti rezultat za konačnih 27:28.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Više nego zasluženo...

Buraz čova

@Čova Buraz Ama šta ti znaš...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC