• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel pred Slobodu: Rival nije bitan, problem su moji igrači - u razvoju su preskočili srednju školu!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju tuzlanskoj Slobodi (subota, 17.00, BHT 1).

 Rk Sloboda RK Borac najava Irfan Smajlagić 21. kolo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izabranici Irfana Smajlagića su u dobroj seriji.

Poslije plasmana na završni turnir u Kupu BiH, deklasirali su u Banjaluci ekipu dobojske Sloge, pa u dobrom raspoloženju putuju u Tuzlu na megdan ekipi Mirka Mikića, bivšeg trenera Borca m:tel.

"Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, to je smisao sporta. Optimizam gradimo na radu i kvalitetu, pa u svaki meč idemo na trijumf. Kad izgubimo, pravimo analizu, da bismo ispravili te greške jer smisao sporta je pobjeda", rekao je Smajlagić u najavi meča.

Prema njegovim riječima, duel u tuzlanskom "Mejdanu" će crveno-plavi odigrati u najboljem mogućem izdanju i opet apostrofirao da ime protivnika nije bitno.

"Idemo da odigramo najbolje što možemo, a posljedica toga je rezultat. Nekad pobijedimo, nekad izgubimo, a smisao našeg rada je da imamo više trijumfa. Individualno da svaki igrač bude svakim danom bolji u odnosu na prethodni. Da im broj jedan bude rukomet, a sve drugo sporedno jer su profesionalci. Rival Sloboda je nezgodna, ali svi su nezgodni. Problem nije protivnik već moji igrači. Da dođu na nivo onoga šta vježbamo na treningu i kad to uspijemo, nećemo imati problema s protivnikom. A ako to ne uradimo, onda nam je svaki rival nezgodan. Ne postoji ekipa koju možemo da dobijemo sa angažmanom od 50, 60 %. Stalno se mora igrati na maksimumu i da radimo na sebi", dodao je trener Banjalučana.

S obzirom da Smajlagić često govori o individualnom i napretku tima, logičnim se nametnulo pitanje koliko je ostvaren u odnosu na prethodni duel sa Slobodom u dvorani "Borik", koji je okončan neriješenim rezultatom.

"U sportu nije sve progresivno. Nema garancije da smo duplo bolji poslije tri mjeseca ili šest već svako od igrača doživljava drugačije napore, i mentalne i fizičke. Očekujem napredak u odnosu na prethodni meč, ali to su uvijek amplitude rada i napretka. Ako pričamo o mjesecima, to je kratak period za napredak razvoja sportista, već za to su potrebne godine. Posebno ukoliko su preskočili 'srednju školu' i otišli na 'fakultet' u igračkom razvoju".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Desni bek crveno-plavih Amar Gračić je istakao da je duel sa Slobodom zaslužio epitet derbija 21. kola.

"Imamo priliku da zaokružimo ovu sedmicu treninga i prethodnih dobrih rezultata, ali fokus je isključivo na nama. Ako budemo svoji, ako budemo pravi, mislim da ne bi trebali imati problema u Tuzli niti do kraja sezone. U dobroj atmosferi dočekujemo meč i sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan ishod, koji nam je izbjegao u prethodnom meču sa Slobodom u Banjaluci".

Miloš Nježić, desno krilo Borca m:tel, vjeruje da je za pobjedu u Tuzli neophodna koncentracija i želja.

"Očekuje nas teška utakmica jer je Sloboda kvalitetna ekipa, a osim toga igraju kod kuće i njihov trener Mirko Mikić će ih sigurno dobro pripremiti. Ali, imamo i mi kvalitet, dobro smo radili i trenirali. Ekipa, koja bude imala više koncentracije i želje, ostvariće pozitivan rezultat", istakao je Nježić.

Utakmica u Tuzli počinje u 17.00 časova, uz prenos na BHT1.

PREMIJER LIGA BiH - 21. kolo

Vogošća - Krivaja

Maglaj - Hercegovina

Sloboda - Borac m:tel

Sloga - Leotar

Goražde - Gračanica

Izviđač - Čapljina

Slobodan Konjuh.

TABELA: Izviđač 32, Borac m:tel 25, Gračanica 24, Sloboda 22, Leotar 22, Vogošća 22, Konjuh 22, Krivaja 18, Sloga 15, Maglaj 14, Goražde 12, Hercegovina 10, Čapljina 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gospodska

Irfane,zasto nasa djeca ne igraju? Brankovicu odlazi!

Banjaluka

Ako sam ja ovog filozofa skontao, volio bi on ovu platu još par godina dobijati, treba mu dati ugovor na 10 godina, kakav je to egoista, tjerajte ga

Revizor

Kolika ti je plata Smajlagiću???

Prase

G. Smajlagiću da li postoji Vaša odgovornost za rezultate? Ponašate se tako da kad gubite, krivi su igrači, a kad pobjeđujete, onda je zaslužna vaša taktika. A da ne govorimo o plati, koja je astronomska za naše uslove, a koja redovno liježe. Nije lijepo tako govoriti. Poenta trenerskog posla je da budete uz svoje igrače i preuzimate odgovornost kad je loše i kad je teško. Tako rade pravi pedagozi, a ne da ih stalno kritikujete, a posredno i Vaše kolege trenere. Konkretno Mirka Mikića, koji je prije Vas pet godina radio s tim igračima.

Tomo

@Prase Mika je za ovog i trener i ljudina, ovaj samo šuplju prosipa, o rukometu pojma nema a tek ljudski kvaliteti, nadobudni vrbanjac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC