• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić nakon poraza od Borca hvalio Grahovca: "On nas je pobijedio..."

Autor Haris Krhalić

Trener Slobode Mirko Mikić komentarisao je večerašnju utakmicu.

 Mirko Mikić izjave Sloboda Borac Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Rukometaši Slobode i Borca odigrali su možda i najzanimljivi meč dosadašnjeg dijela prvenstva. Banjalučki tim je u tuzlanskom Mejdanu upisao trijumf rezultatom 27:28.

Izabranici Irfana Smajlagića imali su čak sedam golova prednosti, ali je tuzlanska ekipa uspjela to da nadoknadi te da čak i povede sa dva gola razlike. Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih 60 sekundi.

Trener Slobode Mirko Mikić govorio je o večerašnjem susretu, a svojoj ekipi zamjerio je slabo otvaranje meča u kojem su protivniku dozvolili da napravi seriju od 7:0 (3:10)

„Mi smo svoje šanse uveliko smanjili u prvom poluvremenu, pogotovo na otvaranju utakmice. Nedostajalo nam je samopouzdanja, agresivnosti i svega onoga što bi trebala da nosi ova utakmica koja je imala epitet derbija. U svemu tome ljudi se troše, treba stići sedam razlike. Mi smo eto uspjeli da stignemo, ali smo na kraju odigrali nekoncentrisano. Imali smo pet penala i devet zicera što je nevjerovatno“, rekao je Mikić.

Fenomenalnu partiju odigrao je golman Borca Nebojša Grahovac koji je u prvom poluvremenu odbranio četiri sedmerca, a onda i na nekih pola minuta do kraja i peti koji je onemogućio Tuzlake da dođu do izjednačenja.

Svjestan je i Mikić da je iskusni čuvar mreže bio ključan u večerašnjoj pobjedi crveno-plavih.

„Pohvalio bih Grahovca, danas je bio stvarno fantastičan. Mislim da nas je on pobijedio danas, ne umanjujući ostatak ekipe Borca. Čestitao bih im na pobjedi, bila je ovo zahtjevan utakmica i mentalno i fizički. Želim im sreću u nastavku prvenstva, a mi ćemo dobro razmisliti o nekim stvarima kako i šta dalje“, zaključio je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Mikić je jedan pravi gospodin za razliku od ovog nadubudnog i polupismenog Smajlagića.... Nema navijača zbog njega, svi zamrzili klub nažalost, tjerajte vrbanjca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC