• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSBIH potvrdio: Tražićemo pozivnicu za Svjetsko prvenstvo, mada šanse su nam male...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ni BIH ne odustaje od borbe za posljednji "vajldkard" za Svjetsko prvenstvo u rukometu.

 RSBIH će poslati zahtjev za pozivnicu za Svjetsko prvenstvo Izvor: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia

Rukometna reprezentacija BIH nije uspjela da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. godine pošto je u dvomeču baraža eliminisana od Portugalca.

Poslije poraza u prvom meču 29:19 izabranici Damira Doborca u nedjelju su u revanšu "skupo prodali kožu" i remizirali sa Portugalom 26:26 u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Portugalci su svoje šesto učešće na svjetskim šampionatima proslavili pjevajući čuveni srpski naroadnjak, a „zmajevi“ su ostali na jednom učešću, onom iz Katara 2015. godine.

Nakon odigranih mečeva baraža poznati su svi učesnici Svjetskog prvenstva, a dva mjesta rezervisana su za ekipe koje će dobiti specijalnu pozivnice. IHF je jednu već dodijelio reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država, tako da ostaje još jedna koju će dobiti neka od evropskih selekcija.

Borbu za vajldkard najavila je Srbija čiji savez je u ponedjeljak već poslao zahtjev IHF-u, ali od borbe nije odustao ni Rukometni savez BIH, iako su svjesni da imaju prilično male šanse i da dobiju "vajldkard".

"U toku današnjeg ili sutrašnjeg dana poslaćemno zahtjev za pozivnicu za Svjetsko prvenstvo, mada moramo biti realni i reći da su male šanse da ju dobijemo, s obzirom na rezultate selekcija koje su s nama u konkurenciji na prethodnim šampionatima. Mi ćemo svakako učiniti sve što je do nas", rekao je generalni sekretar RSBIH Nedim Arnautović za MONDO.

Rivali "zmajeva" u ovoj "borbi" za posljednje mjesto na Svjetskom prvenstvu su Crna Gora, koja je neočekivano izgubila od Italije u baražu, selekcija Srbije koja je bila nadomak iznenađenja protiv Španije, te Gruzija, Farska Ostrva, Švajcarska, Rumunija i Grčka.

Sve ove selekcije bile su bolje plasirane od BIH na posljednjem Evropskom prvenstvu, pošto su „zmajevi“ nakon poraza od debitanta Gruzije zauzeli posljednje, 24. mjesto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC