• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina povela protiv Metaloplastike u finalu! Novosađani na korak od odbrane titule prvaka Srbije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Vojvodine uspjeli su da povedu sa 1:0 u finalnoj seriji Super rukometne lige Srbije protiv Metaloplastike.

 vojvodina pobijedila metaloplastiku Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Vojvodina je na startu finalne serije Super rukometne lige Srbije razbila Metaloplastiku 38:23 (18:11) i došla na korak od odbrane titule Meč je riješen u periodu od 20. do 40. minuta kada je duel iz egala potpuno otišao na stranu domaćina koji je došao do dvocifrene prednosti. Na kraju je najefikasniji u pobjedničkom timu bio Vorkapić sa šest golova, Jovanović je imao pet, a Ratković, Sunajko i Tomić po četiru. Kod Metaloplastike su po četiri gola imali Jovanović, Alilović i Dakić.

Bolje je Vojvodina otvorila meč i vodila je od samog početka. Metaloplastika je pravila mnogo tehničkih grešaka, ali je Darko Arsić sa pet odbrana u prvih 10 minuta uspio da spriječi domaćina u nekoliko navrata da dođe do tri gola prednosti. A to su igrači u polju iskoristili i poslije bombe Milana Jovanovića bilo je 6:6 u 13. minutu. Ipak nakon promjene golmana kada se Fran Lučin razbranio i dva gola Ratkovića Vojvodina je povela 11:8. Kada je hrvatski golman uspio da pogodi mrežu rivala i otvori sljedeću kontru svom timu bilo je 14:9 i morao je Vladan Matić da zove tajmaut. Na kraju se igra gostiju potpuno raspala i gol Mateje Dodića sa sedam metara zatvorio je prvo poluvrijeme rezultatom 18:11.

Probala je Metaloplastika u drugom dijelu da podigne tempo i uz odličnog Alilovića smanji zaostatak. Ipak Jovica Nikolić je bombardovao sa druge strane i nije dao rivalu da priđe. Morao je Matić da traži tajmaut već u 39. minutu pri rezultatu 25:16, ali ništa nije pomoglo. Prednost je do kraja samo rasla i već na 20 minuta do kraja je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Druga utakmica finala Super rukometne lige Srbije na programu je u nedjelju 26. maja u hali "Zorka" u Šapcu, a eventualna majstorica će se odigrati na "Slanoj bari" 29. Serija se igra na dva dobijena meča.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:43
Vojvodina rukomet
Izvor: Arenasport/printscreen
Izvor: Arenasport/printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC